Székesfehérvár

2016.05.04. 14:37

Óriási fordulat! - Őrizetben van, és előzetesbe kerülhet a Lövölde utcai őrjöngő

Csütörtökön dönthetnek a pszichiátriai beteg férfi előzetes letartóztatásáról, ami minden bizonnyal egyet jelentene a kényszergyógykezelésével is.

Buthy Lilla

A házban lakó Mester Norbert tájékoztatta a feol.hu-t arról, hogy kedd délután elvitték a rendőrök a 28 éves férfit, akiről már nagyon sokszor írtunk. Most az ő megfogalmazása szerint csend van és nyugalom.

Már a legelső cikkünkben megfogalmazott problémák is óriási felháborodást váltottak ki az emberekből, az online közösség visszajelzései alapján. Írtunk arról, hogy a tízemeletes panelház lakóinak évek óta se éjjelük, se nappaluk nem volt a folyton kiabáló, őrjöngő férfi miatt. Félelmet generált a gyermekekben, idősekben, de még a szemközti lépcsőház lakóközösségében is.

És beszámoltunk arról is, hogy orvosi papírokkal kívánta cáfolni szerkesztőségünkben az édesanya, hogy közveszélyes lenne a gyermeke. Ezek alapján bebizonyosodott, hogy bár tényleg rendszeresen látta szakorvos az autizmus spektrumzavarban szenvedő férfit, miután hazament, nem az előírtaknak megfelelően, hanem önkényesen, saját belátása szerint szedte a gyógyszereit.

A lakók indulatosabban, az anya inkább defenzíven érvelt, bár azt mindig hozzátette, hogy az emberek hergelik és provokálják a gyerekét, hogy aztán videóra vegyék a viselkedését, reakcióját. A lakók szerint azonban a nő csak struccpolitikát folytatott. Nem gondoskodott a pszichiáterek által elrendelt kezelés maradéktalan betartásáról, a megkérdezettek nagy része pedig azt is elmondta, inkább energiaitallal itatta, amitől a férfi még agresszívebben viselkedett. Megfogalmazásuk szerint az anya nem volt partner abban, hogy mindenki számára ideális megoldás születhessen. Így maradtak a kétségbeejtő, kialvatlan és félelemmel terhes mindennapok.

Márciusban arról számoltunk be, hogy maga az édesanya kiáltott segítségért, és egy nap alatt kétszer is elvitte a mentő az őrjöngőt. (Akkor, a szemtanúk szerint a mentőápolókat is megpróbálta megütni.) A lakók az aggasztó eseménysorozatok, dühkitörések, rongálások, kiabálások és a halálos fenyegetőzések miatt egyébként már egy kamerarendszert is kiépíttettek a házban. A társasház lakói számára az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a férfi azt ordította az utcán, hogy minden gyereket meg kellene ölni, mert nem lehet őket elviselni.

Információink szerint a fejlemények hátterében is ez áll: eddig a vele egy fedél alatt élőkre jelentett veszélyt, akik- bár a szomszédok szerint ugyanúgy terrorban élnek-  soha nem tettek feljelentést ellene.  Az utóbbi időszakban azonban a lakók közül is többen feljelentést tettek. Úgy tudjuk, a társasház idős közös képviselője is egy közülük, őt márciusban a lépcsőről lökte le a fiatal férfi. Ezek az új körülmények az új szakértői vélemények kidolgozását, az orvosi vizsgálatokat is indokolttá tették.

Természetesen rákérdeztünk a "fordulatra" a rendőrségen is. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward érdeklődésünkre elmondta: - A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai május 3-án a kérdéses személyt bűnügyi őrizetbe vették. A vele szemben folyamatban lévő, súlyos testi sértési kísérlet bűntette miatt folytatott büntetőeljárás során olyan újabb adatok merültek fel, ami szükségessé tette az őrizetbe vételt. A gyanúsítottal szemben kollégáim előterjesztést tettek az előzetes letartóztatás indítványozására az illetékes ügyészségen.

A feol.hu információi szerint a férfi jelenleg Székesfehérváron, a pszichiátrián van, innen szállíthatják majd Budapestre, az előzetes letartóztatása elrendelésekor az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

 

Korábbi cikkeinket az alábbi linkeken olvashatják el:

Azt kiabálta a Lövölde utcai őrjöngő, hogy minden gyereket meg kell ölni

Az anyja kiáltott segítségért - Egy nap alatt kétszer vitte el a mentő a Lövölde utcai őrjöngőt

Orvosi papírokkal cáfolja az anya, hogy közveszélyes lenne a gyermeke

A rettegés lépcsőháza Székesfehérváron - A lakók elmondása szerint a 27 éves férfi közveszélyes

Mégis, mi a megoldás? - A Lövölde utcai lépcsőház lakóinak kétségbeejtő mindennapjai

Rettegnek a panelház lakói - Egy őrjöngő férfi miatt forrnak az indulatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!