Videoton

2015.07.02. 14:39

Juhász Roland örül, hogy sokan visszatérnek a lelátókra

Székesfehérvár - Hazatért az ausztriai edzőtáborból a Videoton FC labdarúgó-csapata. A piros-kékek válogatott védője, Juhász Roland szerint folyamatosan lépegetett előre a társaság az elmúlt tíz nap során.

Bobory Balázs

Juhász Roland (jobbra) örülne, ha vasárnap újabb trófeát emelhetne fel Feczesin Róberttel

– A válogatott mérkőzései miatt mindössze pár napot pihenhetett a nyáron. Nehéz volt elkezdeni az újabb felkészülést?

– Valóban csak hat nap pihenőm volt, és ennyi idő alatt lehetetlenség kipihenni egy teljes szezont – mondta Juhász Roland. – Ennek ellenére nagy lelkesedéssel vágtam bele a Vidiben a munkának, rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam az elmúlt szezonban, és mi adna lökést, ha nem ez. Egy sikeres bajnokságot követően sokkal könnyebb belevágni a következő felkészülésbe. Bízom benne, hogy az előttünk álló idény is hasonlóan sikeres lesz, mint az előző.

– Úgy hírlik, kemény munkát végeztek Ausztriában. Sikerült kellőképpen elfáradnia az edzések végére?

– Ezeknek az edzőtáborozásoknak általában az a célja, hogy a későbbiekben a fizikális állapot jó legyen. Nem meglepő, hogy az Ausztriában töltött első néhány nap a fizikai felkészítésről szólt. Kiválóan sikerült a táborozás, ha az erőt tekintjük, akkor nyugodtan mondhatom, készen állunk a tétmérkőzésekre. A játékunkon azért még van mit finomítani, de ez teljesen természetes, jelenleg fáradtabbak a játékosok, nagy terhelést kaptunk. Azért azt is hozzá kell tennem, hogy az Astra Giurgiu és a Luhanszk elleni edzőmérkőzés bizakodásra ad okot.

– Három felkészülési meccset vívtak. Milyennek látta a Videotont belülről?

– Az első, Wolfsberg elleni mérkőzésünk során még nagyon fáradt, tompa volt az alakulat, aztán a következő két meccsen már sok volt a pozitívum, egységesek voltunk. A felkészülésnek ebben az időszakában még nem biztos, hogy képes a legszebb játékra egy csapat, de a románok, illetve az ukránok elleni mérkőzésre visszagondolva mindenképpen látszott a fejlődés, az előrelépés. Maradnunk kell ezen az úton.

– A bajnoki cím megszerzése után a játékosok azt hangoztatták, hogy nagyon egységes volt a Videoton a pályán, és az öltözőben is. Változott valami ebben a tekintetben?

– Az előző szezonban tényleg ez volt az egyik nagy erényünk, pályafutásom során talán soha nem játszottam olyan klubban, ahol az öltöző ennyire erős lett volna. Azt tapasztalom, hogy ez nem változott, az új játékosok villámgyorsan beépültek, és nem csak a pályán, hanem az öltözőn kívül is. Nyitottak, keresik a társaságunkat, ez pedig segít, hogy egységessek maradjunk, és a későbbiekben eredményesek legyünk.

– Az új vezetőedzőről, Bernard Casoniról milyen tapasztalatokat szerzett az elmúlt héten?

– Némileg más elképzelések mentén, más szerkezetben futballozunk, mint korábban. A feladatunk, hogy dolgozzunk, próbáljuk megvalósítani a pályán, amit kér. Az első tétmérkőzés már megmutathat valamit abból, amit játszani szeretnénk. Emberileg és szakmailag kölcsönösen jó a kapcsolat és a bizalom.

– Az első tétmérkőzésre nem kell sokat várni, vasárnap Szuperkupa-döntő lesz a Ferencváros ellen. Van miért visszavágni a Fradinak...

– Próbáljuk függetleníteni magunkat Magyar Kupában elszenvedett vereségtől. Minden olyan mérkőzés, amely trófeáról, címről dönt, nagyon fontos. Ezen kívül a vasárnapi találkozó kiváló erőfelmérő lehet. Két hét múlva már bajnoki meccs, másfél hét múlva pedig BL-selejtező vár ránk, a Szuperkupa-döntőben pedig gyakorolhatjuk azt, amit az edző szeretne megvalósítani a pályán. Nagyon bízom, hogy sikeresek leszünk.

– A két legjobb magyar csapat találkozik vasárnap. A győztes lélektani fölénybe kerül a bajnokságra?

– Nem hiszem. A bajnokság nagyon hosszú versenyfutás, ez a találkozó nem befolyásolja a pontvadászat végkimenetelét.

– Mit szól, hogy az ultrák vélhetően már ezen a mérkőzésen visszatérnek a stadionba?

– Kevés örömtelibb hírt kaptam az utóbbi napokban. Remek hangulat lesz, visszatérnek a drukkerek. Szép játék a futball, de nélkülük nem ér semmit. Szeretnénk kiszolgálni azokat a szurkolókat is, akik most újra kilátogatnak a Sóstói Stadionba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!