Virágvásár lesz ma és holnap

Székesfehérvár - Darabonként 45 forintért juthatnak hozzá pénteken és szombaton az érdeklődők az egynyári virágokhoz. A hagyományos akción ötvenezer palánta találhat gazdára.

Házi Péter

A városgondnokság  egy évtizede minden évben megszervezi az egynyári virágok kedvezményes vásárát. Idén sem lesz másképp, a palántákat pénteken 8 és 17 óra között, szombaton  8 és 12 óráig vásárolhatják meg  45 forintos darabáron az érdeklődők a Bioritmus kertészetnél (Szeder köz), és az Árvácska virágboltban (Béla út).  Bozai István városgondnok elmondta, az akcióhoz a városgondnokság egymillió forinttal járul hozzá, a két kertészet, amelynek boltjaiban megvehetőek a növények, ugyancsak segít. Az akció célja, hogy  szebbé varázsolják a város közterületeit, de ha valaki a kertjébe ülteti el a virágokat, az sem gond.
Az akció keretében petúniát, begóniát, paprikavirágot, büdöskét, bojtocskát és néhány kevésbé ismert egynyári virágot vásárolhatunk meg, de ebben a két napban az akciótól függetlenül kedvezményesen árusítják a muskátlit is. Az ötvenezer palántából fejenként legfeljebb száz növény vásárolható.
A városgondnokság  márciusban külön közterületi növényültetési pályázatot is meghirdetett, az ötmilliós keretre 169 pályázat érkezett. Ezek többségét iskolák, óvodák adták be, a gyermekek azóta is nagy szeretettel gondozzák, öntözik az új növényeket. Bozai István sikeresnek értékelte az akciót, amelynek várhatóan jövőre lesz folytatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!