Hétezer adag kullancs elleni védőoltás (fotóval frissítve)

Székesfehérvár - Harmincegy millió forint értékben 7000 adag kullancs elleni védőoltást vett át a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kistérségi tisztifőorvosa, Almási Ferenc az adományozó cégektől pénteken.

Zsigó Ferenc

Az előzetes felmérés szerint a fehérvári, abai, enyingi, gárdonyi kistérségekben összesen 3500 1-16 éves korú gyermek szülei igényelték a kullancs elleni védőoltást. Az adomány a háromszori vakcina beadásából kettő ingyeneset jelent, a szülőnek a harmadikat kell térítenie. Egy oltóanyag értéke 4034 forint. Valamennyi gyermekháziorvos és vegyes praxist ellátó háziorvos tájékoztatást kapott az oltóanyagok beadásáról, és az iskolák védőnői is ismerik a részleteket. A szülők előzetes nyilatkozata alapján kérte a hivatal a vakcinát, amelyet a gyártó, a Baxter Hungária Kft. és a nagykereskedő Hungaropharma Zrt. vezetői adtak át a tisztiorvosi hivatalban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!