„...Legyen neked ma minden szép pillanat…”

2024.02.02. 16:00

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Zátrok Józsefet

90. születésnapja alkalmából köszöntötték családtagjai, barátai, lakótársai Zátrok Józsefet a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonában. Az ünnepeltnek Lehrner Zsolt alpolgármester adta át a miniszterelnök gratuláló sorait tartalmazó levelet és a város ajándékát.

Feol.hu

Fotó: Varju Zoltán Mihály / ÖKK

Születésnapi tortával, ajándékokkal és egy születésnapi verssel lepték meg Zátrok Józsefet pénteken délelőtt a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonában. Az intézmény egyik szép hagyománya, hogy a születésnaposokat minden hónap végén közösen köszöntik fel. A mai nap azonban különleges volt, hiszen az 1934. február 2-án született Józsi bácsit ünnepelte a család és az otthon közössége 90. születésnapja alkalmából.

Zátrok József Kunszentmiklóson született, ahol négy testvérével önállóan gazdálkodó paraszti családban töltötte gyermekkorát. Mivel a megélhetést jelentő földek és eszközök az ötvenes években a téeszesítés áldozatai lettek, így az iparban kellett elhelyezkednie, hogy családalapítási terveit megvalósítsa. Először Budapestre került, majd egy építőipari nagyvállalat alkalmazásában a Dunántúl több városában dolgozott. 1960-ban alapított családot, és feleségével két fiúgyermeket neveltek fel szeretetben. Szorgalmának hála, munka mellett a Ságvári Endre Gépipari Technikumban szerzett technikusi minősítőt. Felesége 2016-ban bekövetkezett halála után egyedül élt, de hamar körvonalazódott, hogy az időskori, nyugodt, biztos odafigyelést és színvonalas ellátást a Papi Otthon jelentheti számára, így 2018-ban elhelyezést nyert és beköltözhetett az otthonba, ahol a kedves környezetben töltheti mindennapjait két, közelben élő fia folyamatos figyelme mellett.

Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntő szavait követően adta át az ünnepeltnek a város ajándékát és a miniszterelnök gratuláló sorait tartalmazó levelet. A barátok énekkel és Szabó Zoltán Születésnapodra versével kívántak jó egészséget lakótársuknak, aki meghatódottan fogadta a köszöntést. - olvasható az ÖKK közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában