Vádat emeltek

2024.06.25. 20:05

A vele szemben intézkedő rendőröket fenyegette meg egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki erőszakos cselekménnyel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket.

Feol.hu

Képünk illusztráció!

Fotó: pexels.com

A vádirat szerint a férfi 2023. július 31-én, kora este ittasan megjelent egykori élettársa móri lakásán, ahová a nő többszöri távozásra felszólítása ellenére bement, majd ott lefeküdt aludni. A nő bejelentése alapján a helyszínre érkező rendőrökkel a férfi kötekedő, provokáló hangnemben beszélt, különböző sértő kijelentéseket tett rájuk, becsmérelte őket. A rendőrök a vádlottat a lakásból való kivezetését követően felszólították, hogy az ingatlanba ne térjen vissza, majd elhagyták a helyszínt. - írja a Fejér Vármegyei Főügyészség.

Nem sokkal az intézkedést követően a továbbra is a helyszínen szolgálatot ellátó rendőrök észlelték, hogy a vádlott egykori élettársát az utcán követi. Ekkor intézkedés alá vonták, azonban a vádlott ismét agresszív viselkedést tanúsított velük szemben, ezért a rendőrök megbilincselték és erős ittassága miatt hozzá mentőt hívtak. A vádlott a vele szemben intézkedő rendőröket folyamatosan szidalmazta, becsmérlő kifejezésekkel illette, illetve őket, valamint családjukat erőszakos cselekmények elkövetésével fenyegette meg.

A vádlottat a mentőszolgálat kórházba szállította.

Az ügyészség vádiratában a visszaeső terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!