A balesetben megsérült állatokat látják el

2024.07.01. 10:00

Együttműködés a FEMA és a katasztrófavédelem között

A kutató-mentő tevékenység támogatása érdekében a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület is csatlakozott a Fejér Önkéntes Mentőszervezethez – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Kecskés Zoltán

Elsősorban a közlekedési balesetekben megsérült állatok szükség szerinti sürgősségi ellátását biztosítják.

Forrás: FEMA

Mint ismert, a csaknem tizenkét éves múltra visszatekintő egyesület fő profilja az állatkínzásban élő, bántalmazott, balesetet szenvedett állatok, továbbá magukra maradt kölykök mentése, orvosi ellátása, testi-lelki rehabilitációja, majd örökbe adása.

A közlemény szerint, a FEMA a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal annak érdekében, hogy elsősorban a közlekedési balesetekben megsérült állatok szükség szerinti, sürgősségi ellátását, illetve a gazdájuk sérülése, kórházba szállítása miatt ideiglenesen magukra maradt házi kedvencek elhelyezését biztosítsák.

Bejelentésükben kitértek arra is, hogy az együttműködés a két szervezet között nem most kezdődött, hiszen bajba került, balesetet szenvedett állatok kiszabadításához, illetve a mentés utáni további ellátáshoz korábban is kérték egymás segítségét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!