Az akció során drónokat, hőkamerákat és kutyákat is bevetettek

2024.07.04. 17:20

Nyakon csípték a Martonvásárról szökött rabot (videóval!)

Néhány órával szökése után elfogták azt a 31 éves férfit, aki még szerdán oldott kereket a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet martonvásári objektumából. A nagyszabású műveletben drónokat, hőkamerákat és kutyákat is bevetett a büntetés-végrehajtás. A szökött fogvatartott felkutatásáról videót is közöltek.

Kecskés Zoltán

A nagyszabású műveletben drónokat, hőkamerákat és kutyákat is bevetettek.

Forrás: BVOP

Ahogy korábban lapunk elsőként beszámolt róla, a büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség a szökést követően azonnal megkezdte a fogvatartott felkutatását. A Büntetés-végrehajtás oldalán megjelentetett közleményből kiderül, hogy a körözött személyt néhány órán belül elfogták, majd előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, majd a baracskai objektumba szállították. Elszámoltatása folyamatban van.

A beszámolójukban továbbá kiemelik, hogy az akció sikere annak is volt köszönhető, hogy az elmúlt években a bv. szervezet műveleti egységeit modern biztonságtechnikai eszközökkel szerelték fel. Többek között testkamerákat, drónokat és speciális hőkamerákat is használtak az éjszakai speciális művelet során. A kutatásban a bv. szervezet részéről összesen 126 fő kolléga, 5 szolgálati kutya és 2 drón vett részt. A rendőrség szintén nagy erőkkel segítette a munkát. A fogvatartott ezzel a meggondolatlan tettével az 50 napos elzárás letöltése helyett egy több éves börtönbüntetés várományosa lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!