Ülésezett szerdán a képviselő-testület

2020.10.29. 07:30

Felsődobos is bekerül az okiratokba

Majd’ harminc napirendi pontot tárgyalt szerda kora délután a móri képviselő-testület, először nyílt, majd zárt ülés keretében. A legtöbb napirendi pont kérdésében megvolt az összhang a városatyák között.

Palocsai Jenő

Szemből Fenyves Péter polgármester látszódik

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bár sok volt a napirendi pont a képviselő-testületi ülésen, a három állandó bizottság már korábban kialakította valamennyi előterjesztéssel kapcsolatban a saját álláspontját, így az indítványok elfogadása jól haladt.

Fenyves Péter polgármester az előterjesztések közül a következőket emelte ki: – A Covid-helyzetben bizonyos kérdésekben a zárolás mellett döntöttünk korábban. Most a kiadási oldalt vizsgálta át a testület, és 120 millió forint költséget felszabadított, amely intézményi működésre, járdafelújításra fordítható.

A városatyák biztosítva látták a város finanszírozási helyzetét az év végéig, az adók bejöttek, és bár jóval kevesebb érkezett, mint más években, azért maradt plusz, amelyből különböző kereteket határoztak meg, melyeket a bizottságok ítélnek majd oda az érintetteknek.

Szemből Fenyves Péter polgármester látszódik
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A közművelődési, a sport és a turisztikai közalapítvány beszámolóját is elfogadta a testület, és kiírták a nyílt pályázatot a helyi közlekedésre.

A testületi ülésen elhangzott: a felsődobosi lakosok okmányaiban eddig csak az szerepelt, hogy Mór. Ám mivel az adott városrészben élők számára fontos a név változása, a városatyák megkezdték – még a KCR-rendelet felülvizsgálata előtt – az ügy intézését, így hamarosan a Felsődobos kiegészítő név is megjelenik majd a magánokiratokon.

Emellett kijelölték a kivitelezőt a Lamberg-pince felújításával kapcsolatban is.

Czachesz Gábor alpolgármester pedig a temető védelme érdekében tovább növelné a vadriasztók számát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában