előrelépés pályázatokkal

2021.02.18. 07:20

A fejlődés útján áll Jenő

Megújult a felnőtt háziorvosi rendelő és a polgármesteri hivatal, az épületek energetikai felújításon, korszerűsítésen estek át. Az átadót szerdán tartották.

V. Varga József

A megújult felnőtt háziorvosi rendelőben Kerekes Ildikó és Törő Gábor

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az orvosi rendelő épülete (a pályázati támogatás összege: 17,9 millió forint) teljes külső szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a födémszerkezetet, kazánt cseréltek, akadálymentes mosdót alakítottak ki – mondta el lapunknak Kerekes Ildikó, Jenő polgármestere.

A bejárati részt saját erőből újították fel, hogy az akadálymentes parkolóból burkolt úton megközelíthető legyen a rendelő, és akár mentő is be tudjon állni, ha valamikor szükség lenne rá.

Pályázati támogatásból orvosi eszközöket is beszereztek, van közöttük hordágy, véroxigénszint-mérő, defibrillátor, mobil EKG, vizsgálóasztal és csecsemők hallásvizsgálatát segítő berendezés.

A polgármesteri hivatalnál (10,2 millió forint) megoldották a teljes külső szigetelést, szigetelték a padlásfödémet, kicserélték az ablakokat (néhány helyen még 60 éves ablakok is voltak), akadálymentesítették az egyik irodát és a mosdót. Újra cserélték a főbejárati ajtót, de a múltat nem feledve a régit is félretették (az ugyancsak 60 éves ajtó várhatóan egy későbbi projekt során a kiállítóterem része lesz majd).

A megújult felnőtt háziorvosi rendelőben Kerekes Ildikó és Törő Gábor
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A faluvezető külön is köszönetet mondott a sok segítségért Törő Gábornak, a térség országgyűlési képviselőjének és Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Önkormányzat elnökének:

– Részükről olyan gondolkodásmódot és együttműködést tapasztaltam, amely minden településvezető álma – tette hozzá Kerekes Ildikó.

Ugyancsak köszönetét fejezte ki az önkormányzat és a lakosság nevében a projektek során közreműködő társaság ügyvezetőjének, Turiné Menczel Andreának és Szántó Éva projektmenedzsernek, valamint Fejér Károlynak, a kivitelező ügyvezetőjének.

– Mindig öröm, ha gyarapodásról, fejlődésről számolhatunk be – hangsúlyozta pohárköszöntőjében Törő Gábor. – Elmondhatjuk, ha lépésenként is, de az 1300 lelkes Jenő előrehalad!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában