Karácsonyi támogatás

2022.12.06. 11:16

Tabajdon 1,6 millió forintot osztanak szét még az ünnepek előtt

Karácsony és az év vége közeledtével több megyei településen is gondolnak az idősekre és a gyermekeket nevelő családokra. Tabajdon is lesz támogatás ebben az évben.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő-testület döntése értelmében a 65 éven felüli, tabajdi lakcímmel rendelkező lakosok 10 ezer forint támogatást kapnak. Ugyancsak támogatásban részesülnek az ünnepek előtt a 14 éven aluli gyermekeket nevelő családok, ennek összege ebben az évben gyermekenként 8 ezer forint lesz. Az idősek és a családok is a napokban kapják kézhez az erről szóló határozatot, az értesítésben egyben tájékoztatást kapnak a kifizetés módjáról, helyéről és idejéről is.

Ahogy arról Bárányos Csaba, polgármester tájékoztatott, a támogatásokat a tabajdi önkormányzat takarékos gazdálkodása és a Magyar Kormány célzott támogatása teszi lehetővé. 2022-ben összesen 1,6 millió forintot fordítanak a településen az idős és kisgyermekes tabajdi családok karácsonyi támogatására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában