Füstfelhőben főztek

2024.04.28. 14:30

Az Ízvadászok nyerték a főzőversenyt Móron

A Szent György-heti Vigasságok keretében minden évben főzőversenyt tartanak a Móri Borbarát Hölgyek. Az Ezerjó Fakanálforgató verseny első helyezettje az Ízvadászok csapat lett.

Palocsai Jenő

A főzőversenyen már nem egyeduralkodó a pörkölt, helyette ételkülönlegességek, sőt Ezerjó Batyuk is készültek

Fotó: Hrubos Zsolt

A hosszú hideg időszak után megérkezett a meleg, így kellemes tavaszi időben és száraz keményfa füstben dolgoztak a csapatok a Lamberg-kastély kertjében.

Fotó: Hrubos Zsolt

 Összesen 32 csapat forgatta a fakanalat a móri főzőversenyen, ebből az egyik a mi csapatunk volt, és volt két alakulat, akik versenyen kívül főztek. A főzőbrigádok nem csak az ételek készítését tartották szem előtt a jó pontok elérése érdekében, hanem, a tálalást és a csapatmegjelenést is mondta Bäcker Zsuzsanna, a Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

Fotó: Hrubos Zsolt

Volt számos különdíj is, köztük például több Lakatos Viktor által átadott is. A szakember a Vegán Vájling, az Info-sziget, és az Együtt Egymásért Civil Egyesület főztjét díjazta. Fenyves Péter polgármester különdíját a korábbi győztes, Szepi bácsi és Bandája érdemelte ki.

A tabella első helyén az Ízvadászok végeztek. Második lett az Edelweiss HNTE, míg a dobogó harmadik fokára a Las Bandidas állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában