„Eltévedt mesehősök”

2024.04.17. 17:30

Kreatív és fantáziadús alkotásokból nyílt kiállítás a Kodályban

Tavaszi vármegyei képzőművészeti kiállítás nyílt április 17-én, szerdán a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ban, ahol a legkiemelkedőbb alkotók értékes díjakkal térhettek haza.

Déri Brenda

A beérkezett pályaművek közül 72 kiválasztott darabot állítottak ki.

Fotó: Déri Brenda / FMH

A már-már hagyománynak mondható képzőművészeti kiállítás idei tematikáját „Eltévedt mesehősök” címmel a Grimm mesék adták. Az alkotói pályázatra ezúttal is igen sokan jelentkeztek, a megye 16 iskolájából összesen 150 pályamű érkezett, amelyekből 78 alkotást ki is állítottak az épületben. Az intézményigazgató Ferschné Várnai Tímea ünnepi köszöntőbeszédében elhangzott, hogy az idei alkotói pályázatra 60-nal több pályamű érkezett, mint a tavalyira. 

Alkotói kellékeket vehettek át a díjazott diákok.
Fotó: Déri Brenda / FMH

– Kimagasló tehetségeket ünnepelhetünk és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Kodály iskola adhat otthont ennek a nem mindennapi tárlatnak. Egy üres papír mindig kihívás elé állítja az alkotót, ahhoz pedig bátorság kell, hogy az alkotó a benne lakozó történeteket, érzéseket papírra vesse és megmutassa másoknak – mondta.

A 150 beérkezett munkát egy háromfős zsűri – Bokros Judit újságíró, író, Szűcsné Novák Mária, tűzzománc művész és Sebestyén András, festőművész – értékelte, a legkiemelkedőbb alkotók pedig értékes, tárgyi díjakkal térhettek haza, amelyek a további alkotást segítik.

Az első kategóriában az élen végzett Kurucz Regina Mira és Kiss Nóra, második lett Balogh Flóra, harmadik pedig Novek Brigitta. Különdíjat zsebelt be Fülöp Gréta és Virág Lili, valamint nagydíjat vehetett át Kovács Júlia Róza. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

A második kategóriában első helyen végzett Kerékgyártó Emília és Vallyon Éva, második lett Fazekas Erzsébet Eszter és Visnyei-Beron András, míg a harmadik Szmulai András, Fóris Benedek és Takács Áron, akik egy közös munkát adtak be. Különdíjat kapott továbbá Farnas Loisz Dominika és Asztalos Noémi Bianka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában