Semmelweis-nap

2024.06.26. 14:30

A Szent György Kórház dolgozóinak kézműves munkáiból nyílt tárlat (galéria)

A közelgő Semmelweis-nap alkalmából különleges kiállítás költözött egy időre a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kisebédlőjébe, ott ugyanis július 3-ig az intézmény munkatársai által készített kézműves munkák kaptak helyet.

Déri Brenda

15 alkotó munkáiból nyílt kiállítás a kórház kisebédlőjében.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ápolók, gyógyszerészek és műszaki munkatársak munkáiból nyílt tárlat június 26-án, kedden. A kiállítás igen sokszínű alkotásokat foglal magába, ami nem is csoda, hiszen 15 kórházi dolgozó kezei közül kerültek ki a táskák, kézműves szójagyertyák, nemez tárgyak, fotók, fából készült szobrok és festmények. 

Mint a megnyitón Nyakas Eszter ápolási igazgató fogalmazott: fontosnak tartja, hogy a kórház lehetőséget biztosítson ilyen és ehhez hasonló alkotások bemutatására, amelyek az ott dolgozóktól származnak.

– Büszke vagyok minden olyan kollégára, akinek az alkotásai itt helyet kaptak és, akik a betegellátás mellett képesek az élet művészeti területén is helytállni és kibontakozni. Úgy érzem, hogy ezen kézműves tevékenységekből töltekezni tudnak, majd másnap kipihenve és érzelmekkel telve jönnek be a kórházba a betegekhez.

A tárlat megnyitóján részt vett Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi tanácsnok is, aki mindenekelőtt gratulált az alkotóknak, majd elmondta: örül, hogy részese lehet a megnyitónak és háláját, köszönetét fejezheti ki Semmelweis-nap alkalmából is az egészségügyben dolgozóknak. 

A kiállítás július 3-ig tekinthető meg, hétköznaponként 12 és 14 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában