Falunapi vigasság

2024.07.08. 16:00

Zene, tánc és fergeteges jókedv Szabadbattyánban

Színes programdömping várta a Szabadbattyáni Falunap résztvevőit a hétvégén.

Bokányi Zsolt

Kaczor Feri fokozta a nyári forróságban a hangulatot

Fotó: A művelődési ház

Az előkészületek már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek, a rendezvényt szervező helyi művelődési ház munkatársai szerették volna, hogy minden korosztály találjon tartalmas, magának való kikapcsolódási lehetőséget, és a visszajelzések alapján elmondható, hogy ez sikerült. 

Zsúfolásig megtelt a rendezvénysátor
Fotó: A művelődési ház

A nap gyermekprogramokkal kezdődött az Okos buksi interaktív zenés műsoron játékosan megtanulhatták az érdeklődők, hogy kell a kutyákat felelősen ellátni és gondozni, majd a Fekete cilinder mesés bábjátékát ismerhették meg az apróságok. A forróságban a felfrissülést a Sárvíz Tűzoltó Egyesület habpartija hozta el. Egész napos kiegészítő programként szolgált a Buborék show, a légvárak, Dudó játszóház, lézerharc, és a szumó bajnokság. A délutáni színpadi programokat Törő Gábor országgyűlési képviselő és Kovács Péter polgármester nyitotta meg. Először a Senior örömtánc majd egy helyiekből álló csapat a Kenguru ugrókötelesek bemutatójára került sor. Oszvald Marika operett slágerekkel érkezett. Kalap Jakab ismét elhozta gyermekdalait, majd a mulatós műfaj koronázatlan királya Kaczor Feri fokozta a nyári forróságban a hangulatot. A humor kedvelőihez érkezett Hajdú Steve, akinek stand-up műsora nevetést csempészett a forró délutánba. Janicsák Veca különleges műsorral érkezett, a „Most múlik pontosan” c. Quimby dalt adta elő, élőzenés hegedűkísérettel. Persze nem maradhatott el, a minden évben fellépő és a művelődési házban működő tánccsoportok a Drop the Beat és a Happiness Tse. káprázatos koreográfiákkal tűzdelt műsora sem. Az esti időszakban, az időjárás mellett, Dj. Dominik zenei mixe forrósította fel a hangulatot, ahol a közönség, kicsik és nagyok, együtt táncoltak a tűzijáték kezdetéig. 

Vasárnap retró autókkal és motorokkal népesült be a Csíkvár téri park. A hűs árnyékban az érdeklődők megszemlélhették a régi kocsi és motor csodákat és szavazhattak is, hogy kinek melyik tetszik a leginkább. A legtöbb szavazatot, és a „Legszebb motor” elismerést Vízvári József, az autó szépségversenyt pedig Rozgonyi Gábor érdemelte ki. Népszerű programelem volt a motoros kaszkadőr bemutató, ahol égtek a gumik és dübörögtek a lóerők, az országos második helyezett motoros kaszkadőrnek Kötél Istvánnak köszönhetően. A Falunapot a Big Time zenekar koncertje zárta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában