Nyolc éve rendezik meg

2024.09.19. 19:08

Biztonság Hete: középpontban az e-rolleresek, gyalogosok és kerékpárosok (galéria)

Nyolcadik éve szervezi meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a Biztonság Hetét, melynek fehérvári programjára a Németh László Általános Iskolában került sor csütörtökön. Mi más is lehetne a téma középpontjában az idei évben, mint az e-rollerek, valamint a gyalogos és kerékpáros közlekedés résztvevői.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kilenc állomáson keresztül, játékos formában ismerhették meg a székesfehérvári Németh László Általános Iskola kis alsós diákjai a biztonságos közlekedés alapjait szeptember 19-én, csütörtökön a Biztonság Hete keretében, melynek tematikus napját - az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) felhívására – a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos helyi szervezet bevonásával valósította meg. Részt vett benne a vármegyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a fehérvári kapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, továbbá a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Közút Fejér  Vármegyei Igazgatósága is. A Biztonság Hetének Fejér megyei rendezvényének lebonyolításában részt vett továbbá a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezete, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának Foglalkozás-felügyeleti és Munkavédelmi  Osztálya, a MABISZ képviseletében pedig a Groupama Biztosító Zrt. Székesfehérvári Kirendeltsége. Ebből is látszik, milyen sokrétű és fontos témáról van szó: a rendezvény célja ugyanis – árulta el a feol.hu-nak a rendőr-főkapitányság -, hogy a különböző szervezetek programjain keresztül minél több gyermek és érintett figyelmét felhívják a gyermekek biztonságára, a biztonságos közlekedés fontosságára, a balesetek megelőzésére. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában