Az Európai Mobilitási Hét részeként

2024.09.20. 14:17

Kismotoros óvodások tartottak felvonulást (galéria, videó)

Kismotorral, biciklivel és gyalog vonultak óvodások és kísérőik a Gurulj velünk felvonuláson pénteken Székesfehérváron. Az Európai Mobilitási Hét kampány fehérvári programjait a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ fogja össze.

Gombor Lili

Kismotorral és biciklivel vonultak az óvodások

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Még a legkeményebb motorosok szíve is meglágyult volna a Németh László Általános Iskola előtt sorakozó kis, zöldmellényes óvodások látványától, akik büszkén ültek a kismotorjaik és futóbiciklijeik nyergében. Az apró menethez gyalogos óvodások is csatlakoztak, s kísérőikkel indultak nagy útra, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedésre. 

Az Európai Mobilitási Hét (szeptember 16–22.) idei központi témája a Mindannyiunké a tér!,  amelynek jegyében kismotoros, biciklis, rolleres felvonulást tartottak az óvodásokkal a Gáz utcán, amelyre három óvodából érkeztek a résztvevők. A menet a Németh László Általános Iskola elől indult, s oda is tért vissza, ahol a nagyobbak is szép számmal összegyűltek addigra. Ki biciklivel, ki görkorcsolyával vagy éppen rollerrel hasított az aszfalton, de a szlalomozás sem volt egészen céltalan, kihelyezett bóják között manőverezve lehetett teljesíteni egy ügyességi pályát.

Az Európai Mobilitási Héten az iskolások számtalan programon vehettek részt, a péntek rendszerint a legkisebbek megmozgatásáról szól, így az óvodások felvonulásával indult a péntek, a nap hátralévő programjai pedig a nagyobbakat szólítják meg, köztük a legmobilisabb osztály versennyel, amelyen az osztályoknak különböző – ügyességi és a közösségi közlekedéshez kapcsolódó – feladatokat kell végrehajtaniuk – mondta el Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője.  

A legnobilisabb osztályt szeptember 27-én köszönti majd a polgármester a Városháza dísztermében, ahol átvehetnek a Damniczki Cukrászda felajánlásából egy csodás tortát, valamint a Decathlon százezer forintos utalványát is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában