2024.09.20. 09:41
Lecsót főznek a gátakon dolgozóknak
Méltón indult szeptember 20-án, pénteken Székesfehérváron a Nyitott Piacok Napja, melyen egy példaértékű városi összefogásról számoltak be.
Városi összefogással, több száz alapanyag felhasználásával lecsó készül az árvíz elleni védekezésben dolgozóknak.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap
Ahogy azt a sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester elmondta: Székesfehérvár is csatlakozik, hogy segítse az árvízi védekezésben dolgozókat, mely a Városi Piac árusítóinak, a Városgondnokságnak, valamit a további kezdeményezéshez csatlakozóknak köszönhető. Nekik hála a város catering csapata több száz kiló alapanyag felhasználásával lecsót készít a gátakon dolgozóknak, amit aztán a Városgondnokság munkatársai szállítanak az érintett területekre.
– Jó látni, hogy amikor baj van itt, Székesfehérváron is összefogunk, hogy segítsük a bajba jutottakat. A hét elején a fecskék esetében és most, a hét második felében az árvíz elleni védekezés esetében – fogalmazott.
Az alpolgármester mellett Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezetője és Tóth Marianna rendezvény divízióvezető is megköszönte a becsatlakozók segítségét.