Rejtő Jenő regényalakjai

2024.09.05. 10:40

Megérkeztek Fehérvárra az utazó szobrok!

Székesfehérvár Fő utcáján látható Rejtő Jenő két híres regényalakjának, Fülig Jimmy-nek és Piszkos Frednek szobra. Az alkotások pár napig maradnak a városban, napközben megtekinthetőek.

Gombor Lili

Fülig Jimmy és Piszkos Fred immáron nem csak az olvasók fantáziájában élnek

Fotó: Gombor Lili / FMH

Szeptember 3–7. között Székesfehérváron láthatóak az utazó szobrok, melyek már Szegedre, Debrecenbe és Budapestre is ellátogattak. Piszkos Fred és Fülig Jimmy szobra a Fő utcán, a Szent István Király Múzeum Rendház épülete előtt látható 10:00 órától 18:00 óráig.

A szobrok alkotója Dobó Ferenc Levente márkaszobrász, aki nagy tisztelője Rejtő Jenő és Korcsmáros Pál munkásságának. Rejtő Jenő figuráinak humorát nagyon nehéz, hacsak nem lehetetlen utánozni, Korcsmáros Pál grafikusnak azonban sikerült: képregényben ábrázolta Rejtő történeteit, aminek töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még ma is folytatódik a Rejtő–Korcsmáros művek adaptációja, újraértelmezése

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában