Fókuszban a társadalmi felelősségvállalás

2024.09.19. 20:00

Önkéntes munkájukkal kapcsolódtak be az Arany János Általános Iskola életébe (galéria)

Fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási hetet szervezett a Hydro belső szolgáltatóközpontja, a Global Business Services (GBS), melynek keretében a székesfehérvári Arany János Általános Iskola udvarának kertjében fogtak munkához. Az önkéntes akcióban részt vevő munkatársak magaságyásokat készítettek, melyeket aztán az iskola tanulói használhatnak, gondozhatnak a későbbiekben.

Gombor Lili

Készülnek a magaságyások

Fotó: Gombor Lili / FMH

Hydro GBS fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási hetén, szeptember 17–20. között a People & Planet Fest programján a kollégák közötti együttműködést és támogató hozzáállást promotálja, a helyi közösségek megsegítésével, környezettudatosságra neveléssel és az önkéntes idő népszerűsítésével. Az akcióhoz a Hydro GBS székesfehérvári irodájának munkatársai is csatlakoztak, hogy a négy nap folyamán a fenntarthatósággal és társadalmi felelősségvállalással foglalkozó előadások mellett a székesfehérvári helyi közösségeket is támogassák önkéntes munkájukkal. 

Csütörtökön az Arany János Általános Iskola udvarán az önkéntes akcióban részt vevők az iskola diákjainak építettek magaságyásokat, amelyeket később a fejlesztői oktatás részeként a diákok maguk gondozhatnak. Az önkéntesek egy másik csoportja pedig a szabadtéri "tanterem" padjait pucolta le és hozta rendbe. A Hydro GBS választása azért esett az említett iskolára, mivel ott hátrányos helyzetű gyermekek is tanulnak, s olyan intézménynek szerettek volna segíteni, ahol nagyobb szükség van a segítő kezekre. 

Az akcióban részt vevők a pénteki önkéntes programon a Herosz Állatotthont látogatják meg, ahol kipróbálhatják magukat önkéntesként egy csoportos kutyasétáltatáson. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában