Alakuló közgyűlés

2 órája

Dunaújváros: Akár közel másfél millió forintot is kereshet a polgármester

Hamarosan emelkedhet a dunaújvárosi városvezető fizetése, így Pintér Tamás havi keresete jócskán meghaladhatja az 1 millió forintot, sőt az illetménnyel együtt a másfél milliót is megközelítheti. Több egyéb más fontos dolog mellett, október 7-én, hétfőn 9 órakor esedékes alakuló ülésen erről is dönt a dunaújvárosi képviselő-testület.

Feol.hu

A kép még a 2019-es alakuló ülésen készült: a fotón Hanák Tamás (b), a Helyi Választási Bizottság elnöke és Pintér Tamás (j) polgármester.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Archív

Társlapunk, a Dunaújvárosi Hírlap minderről részletesebben is írt weboldalán, amelyben kifejtették, hogy többek között az alakuló ülésén módosítják az SZMSZ-t, azaz a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletet, alpolgármestereket választanak, sőt az ő fizetésük is terítéken lesz. Információik szerint ott is nagyobb emelés várható:

Mint az a közgyűlési meghívóból kiderül, elsőként Hanák Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismerteti a választások végleges eredményét, aztán Pintér Tamás polgármester, majd az önkormányzati képviselők teszik le esküjüket. Ezután a polgármester illetményét állapítják meg, az előterjesztés szerint Pintér Tamásnak havonta 1,3 millió forint lesz a fizetése, és ehhez kap még havonta 195 ezer forint költségtérítést (2019-ben 997.200 forint volt az illetménye).

 – olvasható, további részletekért olvassa el a duol.hu cikkét!
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában