Támogatás

14 órája

Jelentős anyagi támogatással segít az önkormányzat a Családok Átmeneti Otthonában élőknek

Az október 1-től bevezetésre került Gyermekek átmeneti gondozását segítő Települési Támogatási Programról árult el részleteket Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester szerda reggel a Családok Átmeneti Otthonában.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Az új gyermekvédelmi csomag intézkedései valós segítséget kínálnak a Családok Átmeneti Otthonában élőknek – erről tartottak sajtótájékoztatót az otthonban október 2-án, szerdán. A konkrét intézkedésetek részletezve Cser-Palkovics András elmondta: a támogatási forma bevezetését a szociális intézmények és azok szakemberei kérték, ennek nyomán pedig a Közgyűlés pár hónappal ezelőtt elfogadta azt a gyermekvédelmi csomagot, amely már bevezetésre is került. 

– A három tételből álló támogatás egyike a családok átmeneti otthonában élők számára a belépéskor nyújt segítséget, hiszen az első havi díj teljes részét elengedjük. A másik az ott tartózkodás idejére szól, bizonyos alapfeltételek teljesítése esetén havi 10 ezer forintos támogatást kapnak a családok. A harmadik intézkedés pedig a kilépéskor járó egyszeri 200 ezer forintos támogatás, amellyel az önálló élet megkezdését szeretnénk segíteni – fogalmazott a városvezető, aki a jövőbe mutató tervekre is kiért. Ezek között szerepel, hogy további úgynevezett kiléptető lakást hozzanak létre, illetve egy alkalmasabb otthon kialakítását is tervezik, amelynek előkészítése már zajlik.

Mészáros Attila alpolgármester a támogatás igénylésének menetéről beszélt. Mint mondta, az intézmény és az önkormányzat is megad minden segítséget és a lehető leggyorsabban bírálják el az igényléseket, majd pedig folyósítják a támogatást. Ehhez azonban néhány egyszerű formanyomtatvány benyújtása szükséges.

A Családok Átmeneti Otthonának vezetője, Erdélyi Zsuzsanna megköszönte az önkormányzat segítségét, valamint azt is elmondta, hogy bízik abban, hogy a gyermekvédelmi csomag biztosítása egy hosszú távú és gyümölcsöző ellátási forma lesz. 

A fentiek mellett a sajtótájékoztatón jelen volt még Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője, aki nagyon jelentősnek tartja az önkormányzat gyermekvédelmi intézkedését. Mint elhangzott: munkássága alatt nem igazán volt példa hasonló mértékű segítségre, amely a befogadást, a foglalkoztatottságot és a kiköltözést könnyítette volna meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában