Polgármester

11 órája

Közleményt adott ki Jenő jegyzője

Jelenleg alpolgármester és bizottságok nélkül működik a jenői önkormányzat.

Déri Brenda

Forrás: FMH-archívum

Az előzményeket a legtöbben már ismerhetik, aki azonban mégsem az itt találja. Mint azt korábbi cikkünkben is leírtuk, Jenő június 9-én megválasztott képviselő-testülete a polgármester nélkül tartotta meg alakuló ülését a múlt héten és Kerekes Ildikó távollétében ugyan felesküdtek a képviselők, de mivel alpolgármesteri javaslat nem születhet nélküle, ezért az továbbra sincs a településnek, ahogy bizottságok sem. 

Az esetről mindeddig csend volt Jenő önkormányzatának az oldalán, valamint a közösségi profilján, nemrég azonban Tóth Andrea jegyző egy közleményt adott ki, melyben leírja, hogy: „A polgármester asszony egészségi állapota miatt nem lehetett jelen az alakuló ülésen, így nem tudta gyakorolni az alpolgármester és a bizottságok megválasztásával kapcsolatos kizárólagos
javaslattételi jogát, ezért jelenleg az önkormányzat alpolgármester és bizottságok nélkül működik.”

Majd azt is hozzátette, hogy a képviselő-testület mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a sajnálatos jogi helyzet ne akadályozza hosszú időn keresztül az önkormányzat működését.

Kíváncsiak voltunk, hogy meddig tartható az, hogy se polgármestere, se alpolgármestere nincs jelenleg a községnek, valamint azt is tudni szerettük volna, hogy ilyen egyedi esetben ki tölti be ideiglenesen a két poszttal járó feladatokat, ezért felvettük a kapcsolatot a jegyzővel. Mint elmondta az önkormányzat működését a 2011. évi CLXXXIX. törvény Magyarország helyi önkormányzatairól szóló jogszabály rögzíti, mely leírja, hogy: "A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, a tartós akadályoztatásuk esetére a szervezeti és működési szabályzat rendelkezik a képviselő-testület összehívásának, vezetésének a módjáról."

 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában