Megjött az újabb statisztika

16 órája

Razzia: Több ezer sofőrrel fújatták meg a szondát, több gyorshajtót is fogtak

A Fejér vármegyei egyenruhások kiadták a 39. hét közlekedésrendészeti tapasztalatait. Razzia volt a javából, hiszen mintegy kétezer szondát fújattak, de gyorshajtókat is szép számmal fogtak.

Kecskés Zoltán

Folyamatosak az ellenőrzések Fejér megye útjain.

Fotó: Fehér Gábor / Archív

Hiába emelkedtek a közlekedési bírságok ősztől, sokakat ez sem tart vissza, így többen vaskos csekket kaphatnak a rendőrségi razzia alkalmával. Sebességtúllépés miatt például 126 sofőr kapott helyszíni bírságot a 39. héten, míg 39-en közigazgatási bírságot, és a rendőrök 1 közigazgatási és 3 szabálysértési feljelentést is tettek. A traffipax pedig 662 gyorshajtóról készített felvételt.

rendorsegi_razzia_szonda_ellenorzes_fg_fmh
Több mint kétezer szondát fújattak a rendőrök egy hét alatt.
Fotó: Fehér Gábor / Archív

Megyei rendőreink ezúttal is kiemelt figyelmet fordítottak az ittas sofőrök kiszűrésére. Összesen 2009 ittasság-ellenőrzést végeztek, melynek során 11 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni! Aki ittasan vagy bódultan ül a volán mögé, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a kiszűrésükre!

 – olvasható közleményükben.

Mindemellett az oly fontos biztonsági öv használatát is ellenőrizték. Sajnos a statisztika itt is magas számokat mutat: elmulasztás miatt 143 esetben intézkedtek, a gyermekbiztonsági rendszer használatát 2 alkalommal nem találták megfelelőnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában