Nosztalgikus délután

2024.06.26. 18:00

Második alkalommal rendezték meg a Cikolaiak találkozóját Pusztaszabolcson

A tavalyi örömteli esemény után idén immár második alkalommal szervezték meg Pusztaszabolcson a Cikolaiak találkozóját, mely ismét remek hangulatban telt.

Héjj Vivien

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a Cikolaiak találkozója

Forrás: Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány

A Cikoláról elszármazottakat, az ott élőket és a Cikolát kedvelőket hívta találkozóra a program ötletgazdája és főszervezője, Dombrovszki Györgyné Kasos Julianna, aki húgával, Horváthné Kasos Marikával és Bartók Imréné Kállai Marikával szervezte meg az idén is nagy sikernek örvendő rendezvényt, melynek létrejöttét segítették továbbá a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány tagjai is.

Az érkezőket a pusztaszabolcsi művelődési házban fogadták a szervezők, ahol Dombrovszki Györgyné saját, Cikola című versét is elszavalta, majd Szerecsen Dóra ének előadása után Czöndör Mihályné Cikola történetéről mesélt a jelenlévőknek, s egykori újságokban megjelent írásokból idézte fel az ott működő állami gazdaság és a település eseményeit, eredményeit.

A találkozó legidősebb vendégeit is köszöntötték
Fotó: Bartókné Piller Magdolna

A hagyományőrző alapítvány képviseletében Bartókné Piller Magdolna olvasta fel Hosszú-Borbás Tamás levelét, aki bár személyesen nem tudott részt venni a rendezvényen, mégis megosztotta Cikolához fűződő érzéseit, kötődését. Egy-egy pillanatképben megelevenedett a Hirsch-Halász-kastély, a kopja, Cikola történelme és az ott élők mindennapi élete.

A találkozón köszöntötték továbbá a legidősebb vendégeket: Deutsch Terike nénit, Liberné Ilonkát és a 83 éves Kenyeres Szabó Jánost. A délután szeretetteljes hangulatban, tartalmas beszélgetésekkel telt, s a jelenlévők egyetértettek abban, hogy a találkozó hagyományát jövőre is folytatni kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában