Lengyel-magyar

2020.12.20. 18:32

Egy győzelem és egy vereség a válogatottnál

A magyar felnőtt jégkorong-válogatott két mérkőzést játszott Lengyelország legjobbjaival, az elsőn kikaptak, a másodikat viszont megnyerték soraikban a Titánok csatárával, a debütáló Dézsi Bencével.

Káldor András

A fiatal magyar válogatott helytállt Lengyelországban

Fotó: PZHL

Általában nem jellemző, hogy kihasználja a magyar válogatott a decemberben esedékes nemzetközi szünetet, ám az újonnan hivatalba lépett kapitány, Sean Simpson minden lehetőséget megragad, hogy minél több játékost kipróbáljon.

Elvileg tornarendszerben játszottunk volna, de Lettország válogatottja a koronavírus miatt lemondta részvételét, így kétszer lépett jégre csapatunk a házigazdák ellen. Ebben a magyar csapatban most nem voltak ott a Fehérvár AV19, a DVTK Jegesmedvék, valamint a külföldön játszó hokisaink sem, így lényegében egy Erste Ligás válogatott próbálhatta ki magát. Tisztességesen helytálltak, hiszen elsőre 5 másodperccel a vége előtt kapott góllal szenvedtek 2-1-es (1-1, 0-0, 1-0) vereséget, míg a második összecsapás már számszerűen is jobban sikerült. A válogatott újoncokat is avatott, Dézsi Bence, mellett Dóczi Zsombor, Sarcia Antonio, és Szabad Kevin ölthette először magára a címeres mezt.

A fiatal magyar válogatott helytállt Lengyelországban
Fotó: PZHL

A második meccsen viszont már fordult a kocka, és 3-1-re (0-1, 2-0, 1-0) győzött csapatunk. Nagy Krisztián, Christopher Bodó találataira csak Mateusz Michalski tudott válaszolni. – Nagyon jó érzés volt pályára lépni, felejthetetlen két meccset játszottunk, erre mindig emlékezni fogok! – mondta Dézsi – Természetes izgalom volt bennem, mindenképpen meg akartam felelni. Úgy érzem elsőre jól teljesítettem, de szeretném megmutatni a továbbiakban is, hogy mire vagyok képes. A második meccsünkön kicsit jobban kezdtünk, mint az elsőn. Hamar betalált ellenfelünk, de most nagyrészt mi domináltunk a találkozón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában