Bitang nehéz helyzet

2024.05.27. 17:11

A megye I-ben szerepel majd a Vidi

Ahogy a nőknél, úgy a fiúknál is a fehérváriak ellen harcolta ki a bennmaradást a Szekszárd együttese. A Fehérvár FC II labdarúgó együttese kiesett az NB III-ból.

Ferencz Balázs

Hiába focizott fölényben a Vidi II, kiesett az NB III-ból

Forrás: fehervarfc.hu

A Fehérvár FC NB I-es női labdarúgói a közelmúltban átestek a sokkon, nem tudtak nyerni a Szekszárd ellen, s három fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt számukra, hogy kiesnek az élvonalból.

A Fehérvár FC II, vagyis a Vidi férfi NB III-ban szereplő együttese ugyancsak Szekszárdon vérzett el. A harmadosztály utolsó fordulójában élet-halál harcot vívtak a felek, hiszen a győztes megkapaszkodhatott a ligában. 

Az Imrik László dirigálta fehérváriak a Veszelinov Dániel - Horváth Gergő Ákos (Virágh Milán Ferenc, 54.), Husvéth Ádám, Molnár Csaba, Polényi Gábor - Kovács Bence (Rétfalvi Zsombor, 84.), Pető Milán, Kecskés Máté (Cserkuti-Németh Olivér, 84.) - Kovács Patrik, Menyhárt Zsombor (Csepregi Barnabás, 63.) - Berki Marcell (Gosztonyi András, 84.) összeállításban szerepeltek, s bátran kezdtek, a 10. percben már vezetést is szerezhettek volna piros-kékek. Berki Marcell lecsapott egy röviden hazatett labdára, csak Pomozival állt szemben, de a hatalmas helyzetben a kapus volt a nyerő. A 14. percben aztán beköszönt a Vidi: egy szögletet követően Horváth Ákos  a hosszú sarokba csúsztatott , 0-1. Robogott a Vidi, de a profi szerződéssel rendelkező, NB I-ben is szereplő játékosokkal teletűzdelt fehérváriak nem tudták döntésre vinni a párharcot. Berki tekert mellé, majd Kovács Patrik iramodott meg, de hibázott végül. A Vidi-fölényt a 30. percben a semmiből törte meg a Szekszárd. Egy tizenhatoson belüli védelmi hibát követően Veszelinov-kapus szabálytalankodott, a megítélt büntető nyomán Ágics Péter a bal sarokba helyezte a labdát, 1-1. Még a szünet előtt fordíthatott volna a hazai együttes. Egy beadást követően a gólba tartó labda Polényi kezére pattant. A fehérvári hátvéd piros lapot kapott, a Szekszárd pedig egy újabb tizenegyest lőhetett. Ágics ezúttal a felső lécet trafálta telibe.  

A második félidőben emberelőnyben sem dominált a Szekszárd, míg a gólarány javítására is törekedő Vidi hajtott. A helyzetek kimaradtak, míg a 88. percben Kiszely Dominik szállította a Vidi II végzetét. Középre tett labdája egy védőn megpattanva jutott a hálóba, 2-1. Feszült volt a légkör a pályán, Pető Milán és Arena akaszkodtak össze, mindketten piros lapot kaptak.

Győzelmével a Szekszárdi UFC bennmaradt az NB III-ban, míg a Fehérvár FC II az utolsó előtti, 15-ik helyen végzett és kiesett. A Vidi II a 2024-2025-ös szezonban a vármegyei bajnokság I. osztályában szerepel majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában