Elit vb

2024.05.28. 19:13

Ha Herning, akkor címvédő

Előzetesen a dániai Herningben rendezendő csoportba került a magyar férfi jégkorong-válogatott a jövő évi elitvilágbajnokságon.

Szupkai Gábor

Jelen állás szerint újra összefuthatunk Norvégiával

Fotó: Fehér Gábor

Azért csak előzetesen, mert a svéd és dán szervezőknek lehetőségük van egy-egy csapat beosztását megváltoztatni. A két rendező néhány hét alatt dönti el, hogy él-e a csapatcsere jogával, de csak közel azonos erősségű válogatottak kicserélésére van lehetőség.
A magyar férfi jégkorong-válogatott megnyerte a bolzanói divízió 1/A-s vb-t, így 2009, 2016 és 2023 után 2025-ben is a legjobb tizenhat között szerepelhet. A világranglista-helyezések alapján Finnországgal, a friss világbajnok Csehországgal, az Egyesült Államokkal, Németországgal, Dániával, Norvégiával és Kazahsztánnal lesz egy csoportban együttesünk. 

A várható csoportok (zárójelben a világranglista helyezés):

A csoport (Stockholm): Kanada (1.), Svájc (5.), Svédország (7.), Szlovákia (9.), Lettország (10.), Ausztria (13.), Franciaország (14.), Szlovénia (19.)

B csoport (Herning): Finnország (3.), Csehország (4.), Egyesült Államok (6.), Németország (8.), Dánia (11.), Norvégia (12.), Kazahsztán (15.), Magyarország (18.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában