Maradhatnak

2024.05.28. 18:53

Vereség, de így is ünnepeltek

A Gárdony-Pázmánd NKK nehéz feladatot kapott a női kézilabda NB I/B 30. utolsó fordulójára, hiszen az Esztergomi Vitézek vártak rájuk.

Szupkai Gábor

Csodaszámba menő bentmaradás Gárdonyban

Fotó: Kricskovics Antal

Az Esztergom – a Szombathelyi KKA-val egyetemben – idei teljesítményével kiharcolta az első osztályba jutást, a vendégek viszont még emelt szintű matematika órát tartottak az NB I/B-s tagság esetleges megtartásáról, így nem beszélhettünk egyenlő erők küzdelméről.

Nem is sokáig volt esélye a gárdonyi lányoknak, az első félidő közepén már hat gól volt a hátrányuk, és az esztergomiak ezt a félidő végére feltornázták nyolc gólra Hajtai Vanessza és Horváth Alexa vezetésével.

Szünet után sem fogyott el a hazaiak lendülete, és végül 65 százalékos lövési hatékonysággal zárva, tizenkét góllal verték a gárdonyiakat.

Akiknek figyelő szeme ezután a PTE PEAC-SIPO és a Kispest mérkőzésére vetült, valamint az NB II-es Göd győzelméért szorítottak. Végül mindenhol számukra kedvező eredmény született, így kijött a matek, és maradt NB I/B-s a csapat. 

Esztergomi Vitézek – Gárdony-Pázmánd NKK  35-23 (17-9)
Esztergom, 650 néző, Vezette: Harsányi, Magyar
Esztergomi Vitézek: Berkesi, Merő, Herczeg (kapusok) – Tomasek, Ábrahám 3, Hajtai 9, Joó 1, Valovics, Varga V. 2, Horváth A. 8, Majoros 2, Takács E. 5/1, Mlinkó 1/1, Pap K. 2, Szucsánszki 2/1, Albert. Vezetőedző: Karvalics Tamás.
Gárdony-Pázmánd: Kaffka, Bőle (kapusok)- Szűcs 1, Nemes 2, Hargitai, Vernes 5, Ágoston 1, Berényi 1, Kukucska 5, Tóth Ficsor, Vereszky, Berkes-Kaiser 5/3, Zámori 3, Bártfay, Hamuth. Vezetőedző: Molnár József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában