Erőltetett menet

2024.06.26. 17:49

A kazahok ellen kezdünk Pozsonyban

A magyar férfi jégkorong-válogatott augusztus 29.-szeptember 1. között vesz részt a pozsonyi olimpiai kvalifikációs tornán.

Szupkai Gábor

Majoross Gergely nehéz feladat előtt áll a válogatottal

Fotó: MTI

Majoross Gergely szövetségi kapitány alakulata az első napon a kazahokkal, a másodikon a házigazda és toronymagas esélyes szlovákkal, a záró napon pedig az osztrákokkal találkozik.
A szövetségi kapitány elmondta, augusztus 25-től, szűk kerettel, relatíve rövid felkészülésük lesz, addig a játékosok a klubjaikban edzenek.
   – Nagyon komoly ellenfeleink lesznek, de bízom benne, hogy jól szolgálja majd a világbajnoki felkészülésünket. Abban is reménykedem, hogy a magyar szurkolók szép számmal jönnek el Pozsonyba szorítani nekünk. A szlovákok telt ház előtt szeretnének játszani, és jó lenne, ha akkor is sokan lennének a lelátón, amikor nem velük játszunk. Az olimpiai selejtezőre várhatóan július végén vagy augusztus elején lesz kerethirdetés – tette hozzá a szövetségi kapitány.
   A magyarok legutóbb 1964-ben szerepelhettek ötkarikás játékokon.

A pozsonyi csoport programja:
   augusztus 29., csütörtök:
Magyarország – Kazahsztán
Szlovákia – Ausztria
   augusztus 30., péntek:
Kazahsztán – Ausztria
Szlovákia – Magyarország
   szeptember 1., vasárnap:
Magyarország – Ausztria
Szlovákia – Kazahsztán    
A mérkőzések 14 és 18 órakor kezdődnek. 
A csoportok első helyezettjei jutnak ki a 2026-os milánói olimpiára. Amennyiben az orosz válogatott nem szerepelhet az olimpián, akkor a legjobb második helyezett is továbbléphet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában