Végy két jó kapust!

2024.06.25. 16:30

Kapusok az első fecskék

A FEHA19 menedzsmentje eddig látszólag nagyon csendesen töltötte a nyarat. Ám a háttérben gőzerővel folyik a munka a következő idény játékoskeretének kialakításán. Hétfőn pedig már neveket is elárulták a szurkolóknak.

Szupkai Gábor

Nyikita Melnyicsuk falként állja útját a lövéseknek

Fotó: Soós Attila / FEHA19

Az első fecske a kapus Nyikita Melnyicsuk, aki tavaly nyáron érkezett Székesfehérvárra, és gyorsan bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Stabil pontja volt a FEHA19 hátsó alakzatának, és bravúros védéseknek sem volt híján. Melnyicsuknak tavaly átlagosan 1,6 játékpercenként érkezett lövés a kapujára, de ezeknek több, mint 91%-át hárítani tudta, ami figyelemre méltó teljesítmény.
Váltótársa Csibi Dávid tavaly a junior együttesben már megmutatta tehetségét, hiszen  92% feletti védési hatékonyságot hozott az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság alapszakaszában és rájátszásában egyaránt. A magyar junior bajnoki rájátszásban még erre is rátett egy lapáttal, oroszlánrészt vállalva az aranyérem megszerzéséből. Ilyen mutatókkal és előzményekkel nem meglepő, hogy neki is bizalmat szavaz a szakvezetés a 2024/25-ős szezonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában