Európa-bajnokság

2024.06.02. 17:31

Kupagyőztesként tér vissza a válogatotthoz Bolla Bendegúz

A székesfehérvári születésű, korábban a Fehérvár FC-ben is futballozó Bolla Bendegúz vasárnap tizenegyespárbaj után megnyerte a Svájci Kupát a Lugano ellen, így kupagyőztesként térhet vissza a válogatotthoz.

Szabó Róbert

Bolla Bendegúz kihagyta a tizenegyespárbajban a maga lehetőségét, csapata mégis megnyerte a Svájci Kupát

Fotó: Transfermarkt

A 2024-es németországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott már javában hangol a nyári tornára, Telkiben a keret java része már összejött, Bolla Bendegúzra azonban június 2-án, vasárnap még várt egy feladat. A 24 esztendős szélső klubcsapata, a Servette FC ugyanis érdekelt volt a Lugano ellen a Svájci Kupa döntőjében. 

A magyar válogatott futballista a 86. percben csereként szállt be a mérkőzésbe, azonban így is kapott bő fél óra játékidőt, hiszen a kupa sorsa nem dőlt el kilencven perc alatt. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban aztán ismét nem született gól, így 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó, következhettek a tizenegyesek. Itt az ötödik körig egyik fél sem hibázott, ekkor jött Bolla Bendegúz, aki kihagyta a maga pontrúgását, azonban szerencséjére Jonathan Sabbatini is hibázott, így folytatódhatott tovább az idegek csatája. 

Végül a hatodik, majd a tizedik körben is mindkét csapat játékosa hibázott, a kapusok értékesítették a lehetőségeket, majd a tizenkettedik felvonásban a Servette oldaláról másodjára labda mögé álló Yoan Severin eredményes volt, Lukas Mai azonban hibázott, így Bolla Bendegúzék nyerték a Svájci Kupát. A magyar válogatott játékosa így aranyérmesként térhet vissza a válogatotthoz, és készülhet a nyári Európa-bajnokság kulcsmérkőzéseire.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában