Gól- és pontkirály volt

2024.07.01. 20:52

Klagenfurtból igazolt a FEHA19

A 20 éves szlovén csatár a KAC alpesi ligás csapatától érkezik Székesfehérvárra.

Szupkai Gábor

Anze Siftar Fehérváron fejlődhet tovább

Fotó: KAC

A 2024/25-ös idényben a FEHA19 Erste Liga-csapatát erősíti a szlovén utánpótlás-válogatott támadó, Anze Siftar, aki az EBJL gól-és pontkirálya volt két idénnyel ezelőtt.

Az osztrák bázisú ifjúsági bajnokságban a közelmúltban feltűnt, figyelemre méltó csatártehetség, az EBJL 2021/22-es idényének gól- és pontkirálya,  15 évesen igazolt a klagenfurtiak utánpótlásrendszerébe. A most már 20 éves ambiciózus támadó az előző két idényben a Klagenfurt farmcsapatában, az Alpesi Liga felnőtt mezőnyében is helytállt. Siftar a legutóbbi idényben 38 mérkőzésen 6-6 gólt lőtt és gólpasszt jegyzett, összesen pedig 84 találkozón 25 pontot gyűjtögetett egy olyan csapatban, amely ligautolsó volt. 

A 194 cm magas csatár a fizikai paraméterei alapján is hozzájárulhat a FEHA19 markánsabb támadójátékához, kiváló korcsolyázótudása és magas technikai képzettsége pedig tovább növelheti Tokaji Viktor taktikai mozgásterét. A FEHA19 nagy várakozásokkal tekint az együttműködés elé: minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy az elmúlt szezonokban látott fejlődés jellemezze a fiatal szlovén játékost az előttünk álló idény során is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában