Kupagyőztes!

2024.09.18. 20:10

Erdély Csanád büszke a történelmi trófeára

Erdély Csanád szerezte a győztes találatot a Szuperkupa döntőn az Alba Arénában, így elévülhetetlen érdemei vannak a fehérvári sikerben.

Szupkai Gábor

A Bajnokok Ligájában felvett tempót hozták magukkal a Szuperkupa-döntőre Erdély Csanádék

Fotó: Fehér Gábor

A válogatott csapatkapitánya nem lepődött meg, hogy végül szorosan alakult a mérkőzés az FTC-Telekom elleni fináléban.

– Számítottunk erre a játékra a Ferencvárostól, azért egy párszor találkoztunk már a Fodor Szabolcs által irányított csapattal. Nekik ez ugyanolyan fontos volt, mint nekünk. Mi nem kezdtünk jól, de összességében jól kihasználtuk az adódó lehetőségeinket. Talán egy picit döcögősebben indult, mint szerettük volna, és ezen szerettünk volna javítani a második harmadban, és nagyon örülök, hogy végül felemelhettük az első, történelmi kupát itt az Alba Arénában.

A játékos szót ejtett az eddigi sűrű programról, és annak előnyeiről. 

– Nekünk már bőségesen elkezdődött a szezon a Bajnokok Ligája mérkőzésekkel, ahol nagyon nívós meccseket tudunk játszani, ami teljesen felpörgeti az egész csapatot és a klubot is. Nyilvánvalóan ez nagyobb szintlépés volt, mint amihez BL nélkül hozzászoktunk, de ez visz előre minket, és szeretnénk ezt a játékot, ezt a tempót, amit ott felvettünk, tovább vinni. Ezért volt csalódás az első pár perc, mert nem tudtunk olyan ütemben játszani, de aztán szerencsére javítottunk. Az olimpiai selejtezővel megspékelve nagyon sűrű volt a program a válogatott és a Volán játékosok számára, de nagyon örülök, hogy ilyen mérkőzéseket játszhattunk. Legyen szó akár Bajnokok Ligájáról, akár Szuperkupáról. Ez utóbbi külön öröm, szeretek hazai csapatok ellen játszani, más a pikantériája az ilyen meccseknek.

Erdély Csanád arról is beszélt, miben lesz más ez az idei Fehérvár?

– Történtek személyi változások, és helyszínváltozás is, amik kulcsfontosságúak. De a cél változatlan, akárcsak az elmúlt években, a rájátszás-pozíció kivívása, és hosszú távon egy erős csapat kialakítása. Egy olyan csapat, olyan értékrend kialakítása, ami miatt az osztrák csapatok is már kicsit tartva a Fehérvártól érkeznek ide. Ez az identitás kell hogy átjárja az öltözőnket. De állíthatom, jó úton járunk, az ilyen meccsek, mint ez a Szuperkupa, óriási önbizalommal tölti el a játékosokat, főleg a kevésbé sikeres BL-meccsek után, így jól jött a lelkünknek ez a győzelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában