Öt év után tértek vissza az élvonalba

2024.09.15. 18:08

Helytálltak a Vadkanok a nyitányon

Bár 49:14-re kikapott hazai pályán a Budapest Exiles csapatától, szépen helytállt a Fehérvár Rugby Club férfi csapata az NB I első fordulójában.

Németh Krisztián

archív

Fotó: Fehérvár Rugby Club

Hálátlan feladat az újoncnak a tavalyi ezüstérmes, az egyik bajnokaspiráns, egy sereg légióssal felálló gárda ellen kezdeni a bajnokságot, de ez senkit sem érdekelt a Vadkanok közül, hiszen a Fehérvár Rugby Club férfi csapata öt hosszú esztendő után játszott ismét a legmagasabb osztályban. Még az eső is elállt a mérkőzés idejére!

A Budapest Exiles csapata a 7. percben már eljutott célig, az első félidőben pedig sikerült is folyamatosan növelni az előnyüket. A Vadkanok igyekeztek állni a sarat, mind védekezésben, mind támadásban szebb játékot tudtak mutatni, mint az előző szezonban, sokszor hosszú perceken keresztül képesek voltak védeni a célvonalukat az Exiles rohamaitól. Az áttörést végül a 39. perc hozta meg, több tolongáshullámot követően Csörgeinek sikerült feltenni az i-re a pontot – írják közösségi oldalukon a Vadkanok.

Tavaly a fehérváriak olykor "leültek" a második félidőre, azonban erről szombaton szó sem volt. A srácok még egy fokozattal feljebb kapcsoltak, a 47. percben pedig sikerült a második célt is megszerezniük, ezúttal is Csörgei csapott le több tolongáshullámot követően. A második félidőben a Fehérvárnak sikerült fenntartani az energiát, jóval kevesebb célt kapott a csapat, és számos alkalommal közel járt a célszerzéshez.

A klub értékelése szerint: minden pályára lépő játékos száz százalékon teljesített, és ha a csapat ki tudja javítani hibáit, nagyon nagy csatákra számíthatunk az idei szezonban". A mérkőzésen először lépett pályára a házigazda színeiben, a "veszprémi fenegyerek", korábbi U23-as spanyol válogatott Aaron Moreno, aki pontokkal tudott debütálni új csapatában.

Fehérvár Rubgby Club - Budapest Exiles 14:49 (7:32)

Férfi NBI., 1. forduló. Székesfehérvár, Köfém-pálya

Fehérvár: Őrsi, Hollósi (Kendi 41.), Fekete M. (Láng 70.), Pleva, Tardy (Gutyina 63.), Völgyi, Erős, Csörgei, Szabó G., Molnár B., Jung (Moreno 41.), Czimmermann (Antal 53.), Horváth B., Zsigovics (Tar 66.), Czifrus (Németh P. 63.). Vezetőedző: Louis Janak.

Budapest Exiles: Arachchilage (Hara 47.), Erdély (Fernandez 76.), Stevens (Dassogno 76.), Brandenburg, Chapuis, Cuignet (Roberts A. 63.), Gilham, Kroupa (Péter 47.), Kósa, Albarenga, Schenk (Lee 76.), Nyamanza, Porcher, Maetz, Barbara (Jackson 68.). Vezetőedző: Richard Roberts.

A Fehérvár pontszerzői: Csörgei 10, Jung 2, Moreno 2

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában