Érmes sikerek

22 órája

Remekeltek itthon az ARAK-os kölykök, a jövő atlétái

Több dobogós helyezéssel zártak a házigazda ARAK csapatai a Kölyökből Atléta Program Közép-Dunántúli Régiójának U10-U12-es regionális csapatversenyén.

Németh Krisztián

18 csapat mérte össze tudását váltófutó számokban, távolugrásban, ötösugrásban és súlylökésben.

Fotó: ARAK

A hideg, esős időjárás miatt a Regionális Atlétikai Központ  fedett csarnokában megrendezett versenyen 18 csapat mérte össze tudását váltófutó számokban, távolugrásban, ötösugrásban és súlylökésben. A házigazda ARAK csapatai mellett Biatorbágyról, Pápáról és Veszprémből is érkeztek résztvevők.

Az U12-es korosztályban az ARAK narancs mezes csapata diadalmaskodott. A korosztály erejét mutatja, hogy a dobogó második fokára az ARAK fehér mezes csapata állhatott fel, míg a bronzérem a veszprémi SVSE „A” csapatának nyakába került.

Fotó: ARAK

Az U10-esek mezőnyében a holtversenyben győztes VEDACKA 1. és SVSE „A” csapata mögött az ARAK piros jelzőmezes csapata bronzéremnek örülhetett.
A korosztály felkészítő edzői: Babos Rita, Bellér-Leiner Viktória, Darazsac Ágnes, Siskó Zsófia, Salamon András és Szabó Dániel.

Mi az a Kölyökből Atléta Program?

A Kölyökből Atléta Program egyedülálló tehetséggondozásra ad lehetőséget a 6-10 éves korosztály számára. A kidolgozott program korosztályos bontásban foglalkozik a gyerekekkel hét mozgásterületen, ami életkorilag indokolt a szakértők szerint: futás, ugrás, dobás, egyéni és csapatjátékok, akrobatikus gimnasztika, küzdőfeladatok, valamint prevenciós mozgások - olvasható a Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatójában.

A programban szereplő versenyek elsősorban az eseményközpontúságot garantálják, olyan csapatversenyekről van szó, ahol az egyéni megmérettetések összeadódnak. Tehát nem az a cél, hogy valaki első, második vagy harmadik legyen, így kivédhető a korai besorolódás. Természetesen a program nyomon követi az egyéni eredményeket is, de nem ezek adják az értékelés alapját.A program keretében több szinten szerveződnek a versenyek: helyi szinten, ahol házi és egyesületi versenyeken lehet részt venni.

A regionális versenyekre az egyesületek nevezik csapataikat, innen kerülnek a résztvevők meghívásra az országos versenyre, ami valójában olyan, mint egy atlétikai fesztivál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában