Ismét kikaptak

2 órája

Sokáig jól állták a sarat Pécsen

Nem sikerült a bravúr, 80-61-re alulmaradt a tavaly ötödik helyen végző NKA Universitas Pécs otthonában a Dávid Kornél KA a női kosárlabda NB I/A 2. fordulójában.

Szabó Róbert

A Vasas elleni meccs után Pécsen sem sikerült a bravúr a DKKA-nak

Fotó: A klub

A Vasas Akadémia elleni idénynyitó vereség után nem várt könnyű feladat a második fordulóban sem Szentpáli Gergő lányaira, akik ezúttal a tavalyi ötödik NKA Universitas Pécs otthonában vendégeskedtek szerda este.

Az első negyedben egy kisebb adok kapok után a házigazda Pécs 8-10-es állásnál sebességet váltott és 17-10-re fordított. Bár itt kisebb gödörbe került a DKKA a szakadék nem nőtt, sőt csökkent a különbség a szünetre, 18-14.

A pihenő után rengeteg technikai hibát láthatott a publikum mindkét oldalon, hol a pécsiek, hol a székesfehérváriak adták el a labdát, hoztak rossz döntést vagy épp dobtak homályt. A gödörből a rutinosabb hazaiak jöttek ki, olyannyira, hogy 32-22-nél már tízzel mentek, a félidő végére pedig sikerült tizenötpontosra duzzasztani az előnyüket, 39-24.

A harmadik játékrészt ismét a Pécs kezdte jobban, két gyors kosár után már 41-24 állt az eredményjelzőn. Szentpáli Gergő lányai ekkor megemberelték magukat, egy 0-6-os szakasszal tizenegy pontra zárkóztak, de ezt csak kis ideig tudták tartani, hamar tizenhatra nőtt a differencia. A pécsiek ennek ellenére nem játszottak magabiztosan, hiszen a negyed végére a vendégek ismét felzárkóztak, 58-46.

Az utolsó tíz percre mindent egy lapra feltéve futottak fel a pályára Laufer Gabrielláék, akik 67-59-nél bejöttek tíz pont alá, viszont a lendület megtört, ismét kinyílt az olló és a Pécs magabiztosan nyert, 80-61.

A Dávid Kornél KA játékosai közül mindenképp érdemes kiemelni Makenna Marisát, aki a csapat 61 pontjából 25-öt szerzett, valamint szedett két lepattanót és kiosztott két asszisztot is.

A székesfehérvári együttes legközelebb október 5-én, szombaton lép pályára, 18.00 órától hazai környezetben fogadja a Sopront.

Női kosárlabda NB I, 2. forduló
NKA Universitas Pécs – Dávid Kornél KA 80-61 (18-14, 21-10, 19-22, 22-15)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában