Támogatás

2024.07.04. 12:33

Kárpátaljai iskolásoknak segít a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Ökumenikus Segélyszervezet

A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) 76 millió forintot gyűjtött a kárpátaljai magyarlakta települések oktatási intézményeinek támogatására, a városok felajánlását az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el Kárpátaljára.

MW

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere és Jászai Menyhért (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza alpolgármestere (b-j) az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Központjában tartott sajtótájékoztatón 2024. július 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke a csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón felidézte: közel tízéves a szövetség és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése, a szövetség által gyűjtött adományt a segélyszervezet segít eljuttatni a rászorulóknak.

Hozzátette:

a megyei jogú városok most 76 millió forintot adományoztak a költségvetésükből a kárpátaljai magyarlakta települések oktatási intézményeinek támogatására, hogy a kárpátaljai gyerekek a lehető legjobb oktatásban részesülhessenek.

Jelezte: ismét az Ökumenikus Segélyszervezete kérték fel, hogy szervezze meg az adomány eljuttatását az érintettekhez.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: nyugtalanító a helyzet Kárpátalján, az emberek nem látnak kiutat, így ebben a helyzetben feltétlenül szükséges a szolidaritás.

LEHEL László
Lehel László elnök-igazgató az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Központjában tartott sajtótájékoztatón
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás:  MTI

Közölte: intenzív egyeztetést kezdtek a járási vezetőkkel, magyar pedagógusokkal, hogy a kezdeményezők elgondolásait figyelembe véve kidolgozzák az adomány eljuttatásának legjobb módját.

Hozzátette:

a projekt egyik súlypontja az áramfejlesztők eljuttatása lesz az iskolákhoz, ugyanis Ukrajnában ismét egyre gyakoribbak az áramkimaradások, márpedig az iskolai oktatás alapfeltétele az áram. Emellett az oktatáshoz szükséges eszközöket szereznek be a pénzből, így mások mellett digitális eszközöket is, valamint az iskolák napi működésének fenntartásához szükséges eszközöket vásárolnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában