Belföld

2017.04.28. 09:24

Tartsuk készenlétben az esernyőt a hosszú hétvégén!

Borongós péntekkel indítunk, de hétfőn már 20 fok is lehet.

Pénteken borongós időre készülhetünk esővel, záporokkal, néhol zivatar is kialakulhat - tudtuk meg az Időkép oldaláról.

Estig a Tiszántúlon csak néhol, másutt többfelé kell számítani csapadékra, helyenként kiadósabb mennyiség is hullhat. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a déli-délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, nyugaton 10 fok alatti, az Alföld nagy részén 23-25 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Kettősfronti hatás érvényesül.

Szombaton keleten alakulhat még ki kisebb eső, egy-egy zápor, nyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet. Főként a Dunántúlon erősödhet meg az északnyugati szél. Nyugaton hideg, keleten enyhe reggelre számíthatunk, napközben pedig 11-17 fok valószínű. 

Vasárnap az északkeleti megyékben ismét kialakulhat eső, zápor, a Dunántúlon viszont hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Keleten élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Délutánra 12-17 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütés ígérkezik, csapadék már nem valószínű. Helyenként feltámad a délies szél. Délen, délkeleten már 20 fok is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!