Krimi

2024.04.23. 15:30

Rábízott kiskorút bántalmazott szexuálisan egy gyermekotthonban egy férfi

Az otthonon kívül is folytatta szörnyű kedvtelését...

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványa alapján letartóztattak egy férfit, aki – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is abuzált - írja Magyarország Ügyészsége a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye alapján. 

A 2023-ban indult nyomozásban a megalapozott gyanú szerint egy férfi 2023 tavaszán, egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval – hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett.

A férfi a gyanú szerint egy másik, gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősével is többször végzett szexuális cselekményt. Ennek érdekében a bizalmába férkőzött, szeszesitallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta áldozata bódult állapotát. 

A férfi egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte.

A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit, és szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. Tettéért 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Mivel a szökés-elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is fennáll a reális veszélye, a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség álláspontjával, ezért 1 hónapra elrendelte a letartóztatást. A végzés egyelőre nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában