Frissen Fejérből

2022.04.05. 14:34

Balesetmegelőzési előadást tartottak szépkorúaknak Ercsiben

Élményekkel gazdagodva térhettek haza az Ercsiben megrendezett program résztvevői.

police.hu

Forrás: police.hu

Bali Imre rendőr főtörzszászlós és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa 2022. április 4-én délután a balesetek bekövetkezéséhez vezető okokról, valamint ezek elkerülési lehetőségeiről adott hasznos tanácsokat nyugdíjasok részére Ercsiben, az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtárban.  A rendőr főtörzszászlós a közlekedés szabályairól, valamint azok következetes betartásáról beszélgetett a nyugdíjasokkal, külön hangsúlyozva esetükben a figyelmes, körültekintő közlekedés jelentőségét. Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy az idős emberek reflexei romlanak, bizonytalanabbul közlekednek, rosszabbul mérik fel az egyes közlekedési szituációkat, emiatt a közúti közlekedésben az átlagosnál is nagyobb veszélynek vannak kitéve.

A rendőrségi szakember részletesen beszámolt a szabálytalan közlekedés, így az ittas vezetés veszélyeiről is.  Az alkohol megváltoztatja az érzékelési képességeket. Az ittas ember torz képet lát a környezetéről, a forgalomról. Nem tudja jól megbecsülni a körülötte lévő dolgok, épületek távolságát, méretét, a közeledő járművek távolságát, sebességét, ráadásul veszélyhelyzetekben sem olyan gyorsan és úgy cselekszik, mint józanul, a reflexek tompulásával pedig kiszámíthatatlanná válnak a járművezető reakciói.

A jó hangulatú eseményen a jelenlévőknek változatos gyakorlati feladatok  végrehajtása során  lehetőségük nyílt kipróbálni az úgynevezett részeg szemüveget, egy olyan ittasságot szemléltető eszközt, amely megmutatja, mit lát a környezetéből egy ittas ember. 

A program végén a szervezők praktikus ajándékokkal lepték meg a szépkorú résztvevőket - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!