Frissen Fejérből

2021.06.02. 07:05

Félszeg félmosollyal – Különleges külsejű növény áll a Lövölde utcában

Tágra nyílt szemekkel figyeli a közlekedőket. A gyalogosokat, a kerékpárosokat és az autósokat egyaránt szemmel tartja. Nem fegyelmez, nem szankcionál, csak figyel. Szája félmosolyra húzódik.

Héjj Vivien

A fáma szerint részint egy balesetnek köszönhető a bokor arca

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nos, nem egy újfajta közterület-figyelő rendszerről van szó, sokkal inkább egy, a természet és az ember közös alkotását tükröző különlegességről.

Akik gyakorta járnak a Lövölde utcán, és esetenként akár a gyorsétterembe is betérnek, azoknak egészen biztosan szemet szúrt már a különleges alkotás. Egy egyszerű, hagyományos bokor formájában kezdődött a különleges külsővel megáldott növény története. Mitől érdekes ez a nem is olyan kicsi bokor? Társaival ellentétben dús hajkoronával rendelkezik, emellett tágra nyílt szemekkel és félszeg félmosollyal „köszönti” az arra járókat.

A fáma szerint részint egy balesetnek köszönhető a bokor arca
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első ránézésre a fűfejre emlékeztető bokor mellett a járókelők is szívesen megállnak, elidőznek. Csodálkoznak: miként, kinek a keze munkája által alakulhatott ki a különleges külsejű növény? Úgy tudjuk, a kezdeti átalakulás egy pórul járt kismacskának köszönhető: a négylábú ugyanis beszorult a bokorba. Szerencsére keserves sírását meghallották az arra járók, akik azonnal a macska segítségére siettek. Valószínűleg ekkor kellett először komolyabb változtatást eszközölni a bokor külsején, vélhetően ez a kezdeti „rongálódás” vezethetett ahhoz, hogy az a bizonyos mosoly is megjelenhessen.

Mint azt Bozai István városgondnoktól megtudtuk, nem a városgondnokság munkatársai formálták meg az „arcot”, így az sem kizárt, hogy a lakóközösség önkénteseinek keze munkáját dicséri a különleges alkotás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában