Frissen Fejérből

2021.08.09. 13:00

Fontos témákat érintettek az egyházi gyülekezet hálaadó ünnepén

A pünkösdi egyház hálaadó ünnepségén fontos gondolatok hangzottak el arról, hogy manapság mi egy közösség összetartó ereje.

S. Töttő Rita

Simon István lelkipásztor köszöntötte a résztvevőket az ünnepségen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezetének hálaadó ünnepélyére kerülhetett sor vasárnap délután, melyen Simon István lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket. A meghívottak között volt Cser-Palkovics András polgármester, Hardi Richárd szemészorvos, a Magyar Pünkösdi Egyház kongói misszionáriusa, valamint Béres János, „a kongóiak papa Jánosa”, a misszió vezetője.

Simon István lelkipásztor köszöntötte a résztvevőket az ünnepségen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pataky Albert, az egyház lelkész elnöke levélben köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Majd – felkérésre – „a világ nagy kérdéseiről” tartott elő­adást Székesfehérvár polgármestere. Aki természetesen Székesfehérvár történelmi múlt­jának jelentős eseményei­vel gazdagította mondandóját, ám a fő vezérfonal mégis a közösségépítés volt. – Ez egy polgármester legfontosabb feladata. A településen élők között azt keressük, ami összetart bennünket, amik „a közös dolgaink”. Mert láthatólag a világ számos része éppen azt keresi, amivel szét lehet szedni az embereket – fogalmazott, rámutatva, hogy így felejtjük el, mi a fontos, és csak azt látjuk, hol tudunk nagyot vitatkozni, s lehetőleg úgy, hogy az ne építsen bennünket, hanem romboljon. – Székesfehérváron a közös pontokat a történelmi múltban találhatjuk meg – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában