Frissen Fejérből

2021.09.20. 07:05

Az „arévesek” ma is rendszeresen találkoznak

Nemcsak épületeket emelt, közösséget is épített az egykori legendás építőipari vállalat, az ARÉV. Az „arévesek”ma is rendszeresen találkoznak, s csakúgy, mint szombaton, mindig közösen ünneplik meg az építők napját.

DE

A Kiss József-emlékdíjjal az idén Kámán Béla és Kákonyi Gabriella tevékenységét ismerte el a baráti kör

Fotó: Borbély Béla

Az ARÉV Baráti Kör Egyesület rendezvényére a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola udvarán került sor, ahová elsőként a bográcsokkal, sütőtárcsákkal felszerelt főzőmesterek – Horváth Imre és Szőllősi Józsefné, Zsófi, Kámán Béla, Lendvai Mihály és felesége Erzsike, Németh József „Colos”, Osztotics László és neje Julcsi, valamint Tóth György és Gaskó Gyula – érkeztek. Majd gyorsan megtelt az udvar a már ősz üstökű egykori városépítőkkel, Fehérvár modern arculatának alakítóival, és családtagjaikkal. A lelkes üdvözlések után megkezdődött a jókedvű emlékidézés.

A Kiss József-emlékdíjjal az idén Kámán Béla és Kákonyi Gabriella tevékenységét ismerte el a baráti kör
Fotó: Borbély Béla

– Az összetartozás élménye ad különleges hangulatot a baráti kör rendezvényeinek, s az öröm, hogy újra együtt lehetünk – mondta köszöntőjében Kiss Lajos, a baráti kör elnöke. Emlékeztetett rá, tavaly a járvány miatt nem tudták megtartani az építők napját, de az ünnepi program, – annak ellenére, hogy a kör tagjai az elmúlt hónapokban sem szakadtak el egymástól, – már nagyon hiányzott mindenkinek. A rendezvényen adták át az ARÉV egykori vezérigazgatójáról, Kiss Józsefről elnevezett emlékdíjat, amellyel a baráti kör tevékenységét, s az ARÉV szellemiségének megőrzését segítők munkáját ismerik el. A díjat „Józsi bácsi” gyermekei – Devecseri Béláné, Varjú Miklósné, Mészárosné Kiss Emerencia és Kiss József – alapították 2017-ben. Első alkalommal még az alapító család jelölte ki a díjazottakat, de 2018-tól a baráti köré a jelölés joga. Az idén Kámán Béla szerkezetépítő mérnök és Kákonyi Gabriella faipari mérnök munkáját ismerte el a baráti kör. Kámán Béla az alapítás óta aktív tagja a szerveződésnek, részt vesz a programok kitalálásában. Nevéhez fűződik az Építőipari Nívódíj megalapítása és éveken keresztül történt átadásának szervezése. Szakmai elismertsége mellett főzőtudományával is kivívta a kör tagjainak elismerését. (Bogrács- gulyása ezúttal is bombasiker volt.) Mint mondta, nagyon fontos számára a régi kollégákkal való rendszeres találkozás. Kákonyi Gabriella egyebek között a nagy rendezvények melletti klubélet szervezésében, a dokumentumok archiválásában jeleskedik. Úgy fogalmazott, a baráti kör szinte már a családjává vált.

Az ünnepélyes díjátadást modern-, néptánc- és aquafitness-bemutató követte. A volt „arévesek” meglátogatták az iskola energiaparkját is, majd ebéd közben folytatták az emlékek felidézését. Az emlékdíj alapítói, Kiss József, „Józsi bácsi” gyermekei – Devecseri Béláné, Varjú Miklósné, Mészárosné Kiss Emerencia és Kiss József – a díj idei kitüntetettjeivel, Kámán Bélával és Kákonyi Gabriellával. Hat bográcsban rotyogott az ünnepi ebéd. Lendvai Mihály és felesége Erzsike, valamint Vakrona György és Móricz Pálné csülökpörkölttel vendégelte meg a hajdani munkatársakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában