Frissen Fejérből

2022.04.18. 16:42

Tojáskeresés báránybundázással a Rác utcában

Első alkalommal szervezett programot húsvét hétfőre a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, s bizony meglepődve látták: az érdeklődés nagy és folyamatos volt a hagyományos kézműves foglalkozásokra.

S. Töttő Rita

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tojáskereső versennyel kezdődött a húsvét reggel azoknak a gyerekeknek, akik családjukkal a Rác utcai Kézművesek házában kezdték a napot. Száz tojást rejtettek el az udvaron a szervezők, ám olyan nagy sikere volt a programnak, hogy kellett szervezni még egyet. A legügyesebbek nyereményt kaptak, de a versenyzők közül senki nem távozott üres kézzel: korábbi táborok agyagmunkái közül választhatott magának mindenki egy-egy kedves kis alkotást. 

A házban is órákra leköthették magukat a gyerekek: volt gyöngyfűzés, fabárány "felbundázás", fafaragás és persze húsvéti rajzolás is - akinek segítség kellett, meg is kapta: az egyesület szakemberei - kedves hölgyek - mutatták türelemmel a helyes fogásokat. Köztük volt Dobrovitz Klára is, az egyesület tagja, a rendezvény lebonyolítója: 

- Nagy öröm volt látni, hogy ilyen sokan jöttek el az első húsvéti rendezvényünkre, láthatóan sokakat érdekeltek a hagyományos kézműves technikák. A következő programunk is hamarosan sorra kerül: az Aranybulla-napunkon, április 23-án is várjuk az érdeklődőket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában