Frissen Fejérből

2023.02.22. 07:30

Április végéig lehet pályázni a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjra

A megyeszékhely önkormányzata idén is meghirdette a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj pályázatot, melyre Székesfehérváron élő vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók és művészek pályázhatnak.

Héjj Vivien

Az ösztöndíjat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódóan adják át

Fotó: NAGY NORBERT / FMH-Archív

A felhívásra egyének, alkotók és alkotóközösségek pályázhatnak az elméleti és az alkalmazott tudományok minden ágában, eredeti, máshol nem publikált, másutt még nem hasznosított pályaművekkel, pályatervekkel, kiemelkedő szellemi értékeket teremtő, tartalmazó művészeti alkotásokkal.

Az ösztöndíjak odaítéléséről, összegéről – szükség esetén szakértők véleményének kikérésével – a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriuma dönt. Pozitív elbírálás esetén az ösztöndíj átadását követően utalják át a megítélt összeg ötven százalékát, míg a másik felét a pályamunka elfogadását követően fizetik ki. Az ösztöndíj elsősorban az alkotó tevékenységet segíti. A pályázatokat április 30-ig fogadják, a kitöltendő adatlap elérhető a város honlapján.

A ösztöndíjat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódóan, nyilvános kuratóriumi ülésen adják át. További információk Percze Ilona kuratóriumi titkártól kérhetők a 70/6699041-es telefonszámon vagy a [email protected] címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában