Fejlesztés

2024.02.07. 16:00

Termelői piacnak is otthont adhat a rehabilitált terület

Egy korábban funkció nélküli erdős terület rehabilitációjának részeként olyan állandó rendezvénysátor került Aba központjába, amely a helyi programok mellett egy termelői piacnak is otthont adhat.

Héjj Vivien

Helyi programoknak és termelői piacnak is otthont adhat a rendezvénysátor

Forrás: Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldala

Aba önkormányzatának képviselő-testülete még 2022-ben indította el a közösségi ház és a Fórum Étterem mögötti üres, erdős terület rehabilitációját, az úgynevezett „AbaFeszt” projektet. A koncepció célja, hogy a szóban forgó terület közösségi, szabadidős és szolgáltatási funkciót kapjon. Ezen folyamat eleme egy olyan tér kialakítása, amely alkalmas a város rendezvényeinek lebonyolítására: a területre a napokban egy kétszáz négyzetméter alapterületű rendezvénysátrat telepíttetett saját költségén az önkormányzat.

– A sátor már a február 17-i disznótoros eseménytől rendezvényeknek ad majd helyet.

Kora nyártól, hétköznapokon, illetve azokon a hétvégéken, amikor nem lesz ott rendezvény, a tervek szerint termelői piac is tud működni a fedett terület alatt – ismertette a rendezvénysátor jövőbeni lehetséges funkcióit az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában