Frissen Fejérből

2024.04.22. 16:00

AVA Trio koncert a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban

Több, mint száz koncertet tudhatnak maguk mögött Európában és Kínában. Első kiadványuk, a Music from an Imaginary Land 2017-ben elnyerte a legjobb debütáló album címet. Az AVA Trio a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban ad koncertet.

Feol.hu

Balról jobbra: Pino Basile, Giuseppe Doronzo, Esat Ekincioglu

Fotó: AVA Trio

Az AVA Trio első kiadványa, a Music from an Imaginary Land 2017-ben a legjobb debütáló album címet nyerte el olyan neves szervezeteknél, mint a National Public Radio (NPR), az All About Jazz és az El Intruso International Jazz Critic Pool. Ezúttal a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban lépnek fel május 4-én, szombaton, 19:00 órakor.

"A zenekar több mint 100 koncertből álló turnét tett Európában és Kínában, és részt vett a Jazzahead 2023-as programjában.
Idén a negyedik lemezük jelent meg „The Great Green” címmel Tora Records gondozásában : "egy kortárs eposz, amely az ókori Görögországban játszódik; egy olyan korban, ahol a „kék” szín nem létezett [….]" – Doronzo, Ekincioglu és Basile virtuóz módon navigálnak a Földközi-tenger gazdag és változatos hangzásvilágában" – olvasható az esemény leírásában.

Giuseppe Doronzo – bariton szaxofon, duda, fuvolák
Esat Ekincioglu – nagybőgő, ütőhangszerek
Pino Basile – tamburello, cupafon, bendir

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában