Hat bajnoki címet szereztek

2022.09.30. 09:57

Zámolyi lövöldözés - pontosan céloztak

Az ország legeredményesebb egyesületei között végzett a Zámolyi Lövészklub a sportlövők országos bajnokságán.

Ferencz Balázs

Papp László (középen) háromszor állhatott dobogóra

Forrás: Zámolyi LK

Félelmetes pontossággal tartottak célra a Zámolyi Lövészklub sportlövői az országos bajnokságon. A bajnoki hétvége során hat arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szereztek a zámolyi fegyveresek, emellett egy negyedik, két ötödik, és két hatodik helyezést is bezsebeltek, ami további értékes pontokat jelentett. Így összesítésben az országos ranglista hatodik helyén zárt a Zámolyi LK, csak az UTE, a Bp. Honvéd, a KSI, a Komárom és a Gödöllő előzte meg a Fejér megyei különítményt. Az eredmények jelzik, hogy a közelmúlt lőtéri fejlesztései nem voltak hiábavalóak Zámolyon.

Forrás: Zámolyi LK

A Zámolyi Lövészklub versenyzői közül kiemelkedett Pálinkás Lajos, aki két egyéni aranyat szerzett, a gyorstüzelő pisztoly és a 30+30 pisztoly számban lett első. A pisztolycsapat (Pálinkás, Papp László, Farkas Zoltán) a gyorstüzelő pisztoly számban ezüstérmet szerzett. A 30+30-ban ugyanez a csapat aranyérmes lett. A 3x20 lövéses számban ezüstérmet gyűjtött az együttes. Az 50 m-s szabadpisztoly 60 lövésben Papp László aranyérmes. a csapat szintén aranyérmes (Papp L. Csordás G. Farkas Z.) lett; 3x20 lövés pisztoly versenyszámban a csapat bronzérmet szerzett.

Puskás eredmények: 
Nyílt irányzék 30 lövés: a csapat (Dr. Gartai Imre, Csordás Gergely, Farkas Ferenc) ezüstérmes lett. A zárt irányzék Standard puskaszám kategóriában a Csordás G. Farkas F. Czizel Károly alkotta csapat bronzérmet szerzett; egyéniben Csordás G. ugyancsak a harmadik helyen zárt. Az Ifi lány 60 lövés fekvő számban Lukács Veronika nyakába bronzérem került teljesítménye után. 

Lukács Veronika bronzérmes lett az ifik között
Forrás: Zámolyi LK

A Standard puska 30 fekvő 60+számban Dr. Gartai Imre országos csúccsal utasította maga mögé a teljes mezőnyt, s lett aranyérmes.

Dr. Gartai Imre (középen) országos csúccsal lett aranyérmes a puskások között
Forrás: Zámolyi LK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában