Hírek

2015.03.01. 15:05

Mától süllőre és balinra is tilalom lép életbe

Gárdony - Rabló halakra már nem, békés halakra pedig még nem igazán lehet horgászni: ez jellemzi ezt az időszakot.

Tihanyi Tamás

- A 9. hét második része bizonyult igazán alkalmasnak horgászatra a Velencei-tavon, a hét eleje ugyanis erősen szeles, esős időt hozott. Lassan emelkedett a víz hőfoka is, vasárnapra már meghaladta a 6 Celsius fokot. Az elmúlt napokban főleg keszegeket fogtak a békés halakra horgászók, pontyot csak ritkán sikerült horogra csalni - tájékoztatta a feol.hu-t vasárnap Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A szakember így folytatta tájékoztatását:

- A ragadozó halak közül a balin és a süllő képezte a zsákmányt, ez utóbbiból egyik kikötőben többen is megfogták az egy napra engedélyezett - három darabos - mennyiséget. A csónakos horgászok nem voltak ilyen sikeresek, nekik az elmúlt héten a napi egy darab süllőért is sokat kellett próbálkozniuk. Aki vasárnap éjfélig nem fogta meg a süllőjét, balinját, annak két hónapot várni kell a következő lehetőségre, ugyanis március 2-án, hétfőn életbe lép az ívás miatt elrendelt horgászati tilalom süllőre, balinra és sügérre, és ez egészen április 30-ig tart majd. Kősüllőre ugyancsak tilalom kezdődik hétfőn, és az a tiltás június 30-án ér majd véget.

Február 28-ig kellett leadniuk tavalyi fogási naplóikat a horgászoknak, ha nem akartak büntetést fizetni az idei állami horgászjegyek kiváltásakor. Aki a tavaly hivatalos okmánnyá vált dokumentumot határidőre nem adta le, vagy nem megfelelően összesítette az abban rögzített adatokat, az idei állami jegyet dupla áron veheti csak meg. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt horgászoknak 2 ezer forint helyett 4 ezret kell fizetniük. Ha valaki az állami jegyet még nem akarja kiváltani, a napló leadásáról kérjen igazolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!